Reset na Vestfalenu: Strelac kultnog gola protiv Juventusa novi šef Dortmunda

Vreme čitanja: 1min | pon. 22.04.24. | 13:40

Sebastijan Kel ostao praznih šaka

Ozbiljne rokade u pravi Borusije iz Dortmunda! Kako javljaju maltene svi nemački mediji, novi CEO (Izvršni direktor) Milionera biće Lars Riken.

I dok postepeno povlačenje Hansa Joakima Vackea ne predstavlja iznenađenje, postavljanje strelca kultnog gola u finalu Lige šampiona protiv Juventusa 1997. godine to svakako jeste. Jer mesecima unazad išla je priča kako će u Vackeovu fotelju zasesti sportski direktor Sebastijan Kel.

Izabrane vesti

Međutim, umesto da bude unapređen, Kel je još dobio i saradnika koji će mu po funkciji (tehnički direktor sportskih operacija) biti nadređen. A to je Sven Mislintat, koji se vraća na Vestfalen posle neslavne epizode u Ajaksu, gde je optužen za sukob interesa prilikom transfera pojedinih igrača.

Nije se Mislintat pre toga proslavio ni u Arsenalu, tako da se vraća na mesto gde je stekao ime i ugled kao skaut i šef skauting službe u periodu od 2006. do 2016. godine.

Dakle, ovaj triling (Riken, Mislintat, Kel) vodiće sportsku politiku Borusije u naredne tri godine. Na mestu savetnika Izvršnog direktora ostaje Matijas Zamer, saigrač Larsa Rikena iz slavne sezone 96/97, dok će Hans Joakim Vacke uskoro postati novi predsednik kluba.

Podsetimo, Riken je do sada radio kao koordinator mlađih selekcija u klubu i na njegovo mesto doći će Tomas Brojh iz Herte.



tagovi

Lars Riken

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara