Rešetaj, Mitre - asistiraj, Dušane! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.03.21. | 18:23

Novi pogodak najboljeg srpskog napadača i još jedna asistencija kapitena Orlova

Kakva forma, kakav tandem, kakav napadač! Aleksandar Mitrović je nastavio neverovatnu seriju pogodaka u reprezentativnom dresu, a još jednom u ulozi perfektnog asistenta bio je Dušan Tadić.

Orlovi su od početka meča tražili pukotinu u odbrani dobro postavljenih Azera, a onda se ukazao prostor koji je naravno odmah uočio kapiten Srbije. Usledio je precizan pas, a onda i sjajna varka napadača Fulama, koji prosto puca od samopouzdanja. Mitrović je jednom varkom otvorio priliku za udarac, a onda je poslao loptu u nebranjeni deo mreže Šahbana Magomedalijeva.

Izabrane vesti

Mitroviću je ovo 40. pogodak u dresu sa državnim grbom, a ukupno četvrti na trećem meču u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru. Dušan Tadić je zabeležio i četvrtu asistenciju.

Od te 2016. godine do danas Srbija je u takmičarskim utakmicama postigla 67 golova,Tadić i Mitrović su, da li kao asistenti ili kao strelci, bili direktni učesnici u čak 46 pogodaka.

Treba napomenuti da je važan posao kod trenutka iz 16. minuta meča sa Azerbejdžanom odradio i Uroš Spajić, koji je presekao loptu protivniku na sredini terena, a onda uposlio Dušana Tadića. Sve ostalo je bilo plod fantastične saradnje ubitačnog tandema reprezentacije Srbije.



tagovi

Aleksandar MitrovićDušan Tadić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara