Slavlje fudbalera Lokomotive (©Reuters)
Slavlje fudbalera Lokomotive (©Reuters)

Revija gluposti u Moskvi: Golmani amaterski grešili, Makarov promašio nemoguće, Slutski urlao na Ignatjeva, Lokomotiva okrenula i pregazila Rubin (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.12.20. | 13:45

Nikolićev tim konačno nanizao nekoliko dobrih partija u prvenstvu

Busali su se u grudi ljudi iz Rubina da su spremni da uzmu meru još jednom moskovskom velikanu i tako se ozbiljnije uključe u trku za evrotakmičenja, ali posle današnjeg poraza Leonid Slutski moraće dobro da razmisli kome ukazuje poverenje. Bilo je odličnog fudbala ovog ranog popodneva u Moskvi, Lokomotiva Marka Nikolića uspela je da okrene i pregazi Rubin za drugu pobedu u poslednja tri kola i obezbedi sedam bodova u tom razmaku, ali derbi će ipak ostati upamćen po reviji gluposti golmana i neverovatnog promašaja u režiji Denisa Makarova.

Golmani Giljerme i Nikita Medvedev obeležili su ne samo utakmicu, već su bili direktni krivci za to što je rezultat posle 17 minuta igre glasio 1:1. Rubin je u izostanku heroja trijumfa nad CSKA Đorđa Despotovića morao da se osloni na neke druge kvalitete, a veliki zamajac dao je Hvan In Bom već u 3. minutu utakmice. Raspalio je internacionalac iz Južne Koreje iz sve snage s velike udaljenosti, a Giljerme je reagovao užasno loše i umesto intervencije preusmerio je samo loptu u svoju mrežu. Neverovatno.

Izabrane vesti

Giljermeovu muku umanjio je njegov kolega s druge strane terena. Posle centaršuta s desne strane Medvedev je bukvalno ispustio loptu na petercu bez da mu je iko smetao, a na pravom mestu našao se Vladislav Ignatjev koji je samo bocnuo istu na pravo mesto i doveo utakmicu ponovo u ravan. Ali, to nije bilo sve...

Malo je falilo da Medvedev praktično pokloni još jedan gol domaćinu na početku nadoknade vremena. Ponovo se sve dešavalo posle jednog ubačaja sa strane, najviši u skoku bio je Vedran Ćorluka koji je dobro zahvatio loptu glavom. Medvedev je loše procenio let lopte i mislio je da će je pustiti da ode u gol-aut, međutim ona je završila na prečki! Samo pukom srećom Rubin je uspeo da ostane bez još jednog primljenog gola iz gluposti svog čuvara mreže. No i to se promenilo u nastavku...

Tek što je počelo drugo poluvreme Ivan Ignatjev je morao ranije u svlačionicu zbog potpuno nepotrebnog starta. Krenuo je agresivno na Ćorluku i pokupio mu skočni zglob otvorenim đonom, što je bio signal za prvog arbitra utakmice Sergeja Karasjova da mu pokaže drugi žuti karton i put u svlačionicu. Mladi napadač očigledno je morao da plati skupu školu kako bi konačno naučio da malo ukroti svoj temperament, a Leonid Slutski ga je sačekao na izlazu sa terena i propisno se izvikao na njega, verovatno kako bi mu pokazao da nema nameru u budućnosti da toleriše ovakve stvari.

Kao da sve to nije bilo dovoljno, Slutski je nekoliko minuta kasnije pretrpeo novi šok. O promašaju Denisa Makarova pričaće se danima. Šta je propustio da iskoristi Makarov – predriblao je golmana, praktično ostao sam ispred prazne mreže, a onda je potpuno neshvatljivo sebi zakomplikovao posao jer se odlučio za dribling više i cela akcija se završila njegovim igranjem rukom posle odbitka. Ma, potpuno ludo!

Vrhunac utakmice dostignut je kada je Medvedev pokupio strelca prvog gola za Lokomotivu Ignatjeva u svom kaznenom prostoru tokom jednog vazdušnog duela. Silovito je Medvedev uleteo u sunarodnika i bacio ga na travu, a sudija Karasjov je posle konsultacija s VAR sobom pokazao na belu tačku. Slavlje domaćem timu i konačni preokret doneo je Anton Mirančuk sigurnim udarcem s kreča, a trešnjicu na vrh torte stavio je Ignatjev u 86. minutu za prvi trijumf Lokomotive uz tri postignuta gola još od marta!

PREMIJER LIGA RUSIJE – 17. KOLO

Subota

Lokomotiva Moskva - Rubin Kazanj 3:1 (1:1)

/Ignatjev 17, 86, Ant. Mirančuk 67 penal - In Bom 3/

14.30: (1,18) Spartak M. (7,25) Tambov (15,0)

17.00: (1,38) Krasnodar (4,70) Rotor (8,50)

17.00: (1,38) Zenit (4,70) Ural (8,50)

Nedelja

12.00: (1,67) Rostov (3,50) Ufa (5,90)

14.30: (1,60) Dinamo M. (3,70) Ural (5,70)

17.00: (1,50) CSKA M. (4,30) Himki (6,50)

Ponedeljak

17.00: (2,60) Soči (3,05) Ahmat (2,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Leonid SlutskiDenis MakarovVladislav IgnatjevAnton Mirančuk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara