REZZIME DANA (četvrtak): Levski šokirao Ajntraht, AZ Alkmar izneverio

Vreme čitanja: 4min | čet. 24.08.23. | 23:02

Pogledajte ko vam je doneo novac 24. avgusta, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste prošli danas:

ZAOKRUŽENO

Slavija Prag - Zorja (tip 1, kvota 1,20) - rezultat 2:0

Pružio je tim Nenada Lalatovića i Petra Mićina jak otpor favorizovanom vicešampionu Češke. Do 81. minuta odolevala je ekipa uz Luganjska, a onda je prednost Slaviji doneo Nigerijac Samson Tiđani, najnovije pojačanje iz Banjik Ostrave. Veliki udarac doživela je Zorja u četvrtom minutu nadoknade kada je Lukaš Masopust postavio konačnih 2:0, čime je uneo mir pred revanš među izabranike Jindriha Trpišovskog.

Makabi Tel Aviv - Celje (tip 1, kvota 1,40) - rezultat 4:1

Eran Zahavi je pokazao kakav je majstor i u 37. godini. Postigao je Izraelac čak tri gola protiv slovenačkog predstavnika i praktično sam rešio meč, a verovatno i pitanje učesnika grupne faze Lige konferencije. Vredi istaći da je na ovom meču nastupio i igrač Crvene Zvezde na pozajmici u Celju, Jegor Prucev. Bio je ovo drugi nastup za ruskog fudbalera u novom klubu, nakon prvenstvenog debija prošlog vikenda.

Fenerbahče - Tvente (tip 1, kvota 1,87) - rezultat 5:1

Počeo je meč iznenađujućim vođstvom Tventea, i golom Manfreda Ugaldea u 20. minutu. Brzo je Fenerbahče izjednačio, a onda je i holandski tim dosta pomogao ekipi iz Istanbula crvenim kartonom pred kraj prvog poluvremena. Brojčano nadjačan, Tvente je bio na pravoj vetrometini pred raspoloženim istanbulskim velikanom, pa je u drugom delu utakmice primio čak četiri gola. U strelce se iz jedanaesterca upisao u Dušan Tadić, dok je Edin Džeko zabeležio asistenciju.

Gent - Apoel (tip 1, kvota 1,53) - rezultat 2:0

Na meču Genta i Apoela viđena je gotovo istovetna situacija kao i u Pragu. Držao se Apoel sve do 77. minuta, a onda je Malik Fofana doneo vođstvo belgijskom timu. Ne bi minimalan poraz bio loš rezultat za Kiprane pred revanš u Nikoziji, ali je Južnokorejac Hong Hjun Seok u drugom minutu nadoknade dao gol za 2:0 i značajno umanjenje šanse za tim Radosava Petrovića.

Olimpijakos - Čukarički (tip 1, kvota 1,20) - rezultat 3:1

Nije nažalost srpski šampion uspeo da pruži jak otpor pirejskom velikanu. Već u trećem minutu poveo je tim sa Karaiskakisa golom marokanskog napadača Ajuba El Kabija. Već u 16. minutu povećao je kapiten Konstantinos Fortunis na 2:0, a do kraja poluvremena El Kabi dao je i drugi gol na meču za 3:0. Da gostovanje u Grčkoj ne bude potpuno neuspešno za tim sa Banovog Brda pobrinuo se rezervista Igor Miladinović golom u drugom minutu nadokane za 3:1, pred revanš u Leskovcu narednog četvrtka.

Sen Žiloaz - Lugano (tip 1, kvota 1,63) rezultat - 2:0

Rutinski je trijumfao četvrtfinalista Lige Evrope iz prošle sezone protiv švajcarskog predstavnika. Gol Denisa Ekerta Ajense u sedmom minutu i Kaspera Terha sredinom drugog poluvremena bili su dovoljni za pobedu Sen Žiloaza od 2:0 i miran odlazak u Lugano na revanš dvomeča plej-ofa za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope.

Lil - Rijeka (tip 1, kvota 1,23) rezultat - 2:1

Prilično su se Doge kockale večeras. Poveo je hrvatski klub golom Marka Pašalića u 24. minutu, do kraja poluvremena izjednačio je Lil preko Edona Zegrove. Činilo se da će Lil bez prednosti na revaš, a onda je 18-godišnji Leni Joro postigao gol za trijumf ekipe iz Lige 1. Srceparajući kraj duele za Rijeku.

LASK Linc - Zrinjski (tip 1, kvota 1,80) rezultat - 2:1

Činilo se da će tim iz Mostara pretrpeti ubedljiv poraz kada je iskusni Robert Žulj dao dva gola za LASK u prvih 12 minuta. Stabilizovao se Zrinjski prevashodno u defanzivi u nastavku meča, a za dobru igru u odbrani nagrađen je golom Nemanje Bilbije za 2:1 u 71. minutu i za relne nade navijača u Bosni i Hercegovini pred revanš plej-ofa za Ligu Evrope.

PRECRTANO

Levski - Ajntraht Frankfurt (tip 2, kvota 1,53) - rezultat 1:1

Izbacio je tim iz Sofije neugodnu Hapoel Ber Ševu u prošloj rundi kvalifikacija za Ligu konferencije, i tako najavio dobar otpor Bundesligašu. Ipak, retko ko se nadao da će Levski uspeti da izvuče remi protiv znatno kvalitetnijeg rivala. Ništa nije ukazivalo da će se to dogoditi kada je Randal Kolo Muani dao gol u šestom minutu. Držao je tim iz Frankfurta minimalnu prednost sve do poslednjih trenutaka meča, a onda je u petom minutu nadoknade pogodak za šokantno izjednačenje pred revanš u Nemačkoj i pravu erupciju 35.000 navijača na stadionu Vasil Levski postigao 26-godišnji Hasimi Fadiga.

AZ Alkmar - Bran (tip 1, kvota 1,45) - rezultat 1:1

Bio je ovo najigraniji par dana. Nije ispunio AZ vaša očekivanja. Čak je holandski predstavnik bio i na konopcima i umalo izgubio. Vodio je Bran do dvadesetak minuta pred kraj golom Čileanca Niklasa Kastra, ali je AZ spasio Grk Pantelis Hacidijakos izjednačujućim pogotkom u 71. minutu. Sva je prilika da nas očekuje izuzetno neizvestan revanš u Norveškoj.



tagovi

bet analizasportsko klađenjerezime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara