REZZIME DANA (nedelja): Juve, Inter i Real sigurni, Dortmund, Sporting i Porto prodali

Vreme čitanja: 4min | ned. 25.02.24. | 23:06

Pročitajte ko vam je doneo novac 25. februara, a ko vas je prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

JUVENTUS - FROZINONE (tip 1, kvota 1,35) - rezultat 3:2

Uporno je odbrana Juventusa sama sebe sputavala protiv Frozinonea u Torinu, dizala pritisak i Masimilijanu Alegriju i svojim navijačima, ali je Stara dama na svojoj strani imala nezaustavljivog Dušana Vlahovića. Srpski napadač je postigao dva gola i bio asistent kod pobedonosnog pogotka Danijela Ruganija u petom minutu nadoknade utakmice - 3:2 (2:2).

Opširnije OVDE.

LEČE - INTER (tip 2, kvota 1,47) - rezultat 0:4

Dao je Lautaro Martines ove večeri dva pogotka u pobedi nad Lečeom (4:0) i tako se upisao u istoriju milanskog velikana kao treći internacionalac sa trocifrenim brojem pogodaka u najvišem rangu. Uz to, stigao je i do brojke od 22 pogotka u Seriji u aktuelnoj sezoni, čime je nadmašio učinak iz prethodne dve, koje su mu do ove večeri bile najbolje u karijeri. Poigravaju se Neroazuri s kompletnom ligom, od početka decembra osvojio je 34 od mogućih 36 bodova i samo bi neverovatan splet okolnosti mogao da odvoji tim Simonea Inzagija od prišavanje druge zvezdice na grb.

Opširnije OVDE.

REAL MADRID - SEVILJA (tip 1, kvota 1,28) - rezultat 1:0

Hrvatski veteran, Realov senator, sačuvao je kožu Madriđanima, kojima je pretilo da odigraju treći februarski remi i da dopuste Barseloni da ponovo počne da sanja snove o stizanju u foto finišu. Sevilja se muški branila na „Santjago Bernabeuu“, ali projektil Luke Modrića od stative u mrežu ne bi odbranili ni bolji golmani od inače sjajnog Njilanda – 1:0.

Opširnije OVDE.

MARSEJ - MONPELJE (tip 1, kvota 1,75) - rezultat 4:1

Još jedan Endijaje je počeo da daje – Iliman. Otkupio ga je Marselj od Šefild junajteda letos za 17.000.000 evra i ništa nije dobio. Tek jedan gol i tri asistencije u Ligi 1. Što je malo – malo je. Monpelje bio mogao da mu bude prekretnica, kao i celom timu, pošto je u Francuskoj pobedio posle dva meseca. I dobio je Pjera Emerika Obamejana.

Opširnije OVDE.

FCSB - BOTOŠANI (tip 1, kvota 1,32) - rezultat 3:2

Činilo se pred početak utakmice da nas očekuje igra "mačke i miša", ali su Botošani to sprečili hrabrom partijom. Fenjeraš rumunske lige sprečio je da ga FCSB ponizi i lako osvoji bodove. Domaćin je ipak uspeo da zabeleži trijumf i poveća prednost u odnosu na drugoplasirani Kluž na 10 bodova. Najzaslužniji za pobedu ekipe kiparskog trenera Elijasa Haralambusa bio je dvostruki strelac Florinel Koman.

PRECRTANO

RIO AVE - SPORTING LISABON (tip 2, kvota 1,20) - rezultat 3:3

Sporting je napravio veliki kiks u Rio Aveu – 3:3. Dva puta je četa Rubena Amorima gubila, sa 1:0 i 3:2. Dva pogotka sa bele tačke delo je Abdula Aziza Jakubua. Kada je napadač iz Gane u 67. mintuu doneo prednost domaćinu – 3:2, mirisalo je na iznenađenje. Urugvajac Sebastijan Koates je šest minuta kasnije izjednačio pogotko, glavom – 3:3 na asistenciju Japanca Horite. Ostalo je dovoljno vremena za pobedu gostiju. U finišu, Sporting je napadao iz svih oružja, ali Viktor Đekereš i kompanija nije uspela da slomi otpor “davljenika” koji je ovim bodom izašao iz opasne zone.

OPŠIRNIJE OVDE.

DORTMUND - HOFENHAJM (tip 1, kvota 1,43) - rezultat 2:3

Malo je u ligama „petice“ čudnijih klubova od Dortmunda. Da, klubova, zato što se timovi, igrači, treneri menjaju, a neko ludilo koje postoji oko žuto-crnih traje. Jer, toliko preokreta, takvih goleada, takvih čudnih rezultata malo gde ima kao što ih beleže nekadašnji „milioneri“. Večeras još jedna takva utakmica. Uspeo je Dortmund da izgubi kod kuće od Hofenhajma, iako je vodio 2:1. Izgubio je od tima koji u 2024. godini nije imao do večeras nijednu pobedu! Ali, petominutno pomračenje u igri crno-žutih preskupo ih je koštalo – 2:3.

Opširnije OVDE.

PANATINAIKOS - KIFISIJAS (tip 1, kvota 1,25) - rezultat 1:1

Izmakla je Zelenima šampionska titula prethodne sezone, a remijem protiv fenjeraša Kifisije nisu sebi mogli da odmognu više u novoj trci. Ekipa Fatiha Terima vezala je i drugi uzastopni remi u Superligi i tako skliznuo na treće mesto, sa dva boda manje od drugoplasiranog PAOK-a, a tri od lidera AEK-a. Poveo je Panatinaikos golom isksunog Argentinca Sebastijana Palasiosa u 37. minutu, ali je sa igračem više Kifisija izjednačila sredinom drugog dela. Bod gostima doneo je nekadašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Ivan Miličević.

NICA - KLERMON (tip 1, kvota 1,42) - rezultat 0:0

Vezao je tim sa Azurne obale i četvrtu uzastopnu utakmicu bez pobede. Samo dva boda osvojio je tim Frančeska Fariolija u tom periodu, a na Alijanc Rivijeri nije poklekao ni poslednjeplasirani Klermon. Lošim rezultatima u februaru značajno je Nica sebi otežala borbu za Ligu šampiona, ali je ona u Francuskoj ove sezone toliko izjednačena, da je utisak da ništa neće biti poznato sve do poslednjeg kola.

ŽIL VISENTE - PORTO (tip 2, kvota 1,43) - rezultat 1:1

Jeste da Seržo Konseisao nema na raspolaganju Markana i Taremija, ali kriza sve dublje ulazi u Porto koji posle remija na gostovanju Žilu Visenteu (1:1) ostao na devet bodova zaostatka za Benfikom, koja je na svom terenu pregazila Portimonense sa 4:0. Porto se dugo mučio da stvori bilo kakvu šansu, samo je u uvodnih 15 minuta pokazivao znake živosti kao i domaćin koji se od početka jasno okrenuo ka čuvanju svog gola i usporavanju igre. U tome su na kraju uspeli.

Opširnije OVDE.


tagovi

rezzimerezzime danaklađenje rezzime tipovanja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara