Kabel slavio iza juga Marakane, da mu nisu oduzeli bodove bio bi prvi na tabeli

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.03.20. | 16:34

Novosađani bolji od Grafičara

Možda igra tvrd, ali fudbal kakav neguje Kabel očigledno daje rezultate. Novosađani su visoke ambicije potvrdili na otvaranju 25. kola Prve lige Srbije, savladavši lidera Grafičar na terenu iza južne tribine Marakane, čime su skočili na deobu trećeg mesta na tabeli, pet kola pre kraja osnovnog dela prvenstva – 1:0.

Gol odluke delo je 21-godišnjeg centarfora Nikole Gajića. Na isteku sata igre pokazao se najspretnijim u kaznenom prostoru filijale Crvene zvezde i glavom zakucao loptu u mrežu, taman da opravda kako čelni ljudi nisu pogrešili kad su ga zimus doveli iz OFK Bačke, iako je za bivšeg člana elitnog ranga dao samo jedan gol. Ovaj može da se ispostavi važnim, jer je tim sa Slane bare i dalje u konkurenciji da izbori promociju, a zanimljivo je da bi glatko bio lider da mu Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije nije oduzela deset bodova pod sumnjom da je namestio meč sa Smederevom.

Izabrane vesti

Kabelu je ovo bila 11 uzastopna utakmica bez poraza, a da je naučio da igra na rezultat – i na mali broj pogodaka – pokazuje podatak da je u tom nizu tek jednom probio granicu 0-2 gola.

Što se Grafičara tiče, ostaće na prvom mestu i posle ove runde, bez obizira šta u subotu uradi Metalac na gostovanju Žarkovu. S tim da se već osetilo koliko ekipi nedostaje Željko Gavrić, pre dva meseca prekomandovan u prvi tim crveno-belih.

PRVA LIGA SRBIJE - 25. KOLO

Petak
Grafičar - Kabel 0:1 (0:0)
/Gajić 60/

Subota
14.00: Žarkovo - Metalac
14.00: Zlatibor - Sinđelić

Nedelja
14.00: Zemun - Smederevo
14.00: Novi Pazar - Radnički Pirot
14.00: Budućnost Dobanovci - Dinamo Vranje
14.00: Kolubara - Bačka

Ponedeljak
14.00: Trajal - Radnički Kragujevac


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara