Rezzime jučerašnjeg dana (subota): Skoro pa savršeno

Vreme čitanja: 5min | ned. 03.12.23. | 07:26

Pogledajte ko vam je 2. decembra doneo novac, a ko prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

ARSENAL - VULVERHEMPTON (tip 1, kvota 1,28), rezultat 2:1

Rutinsko rešavanje utakmica protiv svih rivala koji ove sezone dođu na Emirate u ulozi autsajdera postao je uobičajeni dan u kancelariji španskog stručnjaka, a činilo se da će tako biti i u današnjem duelu protiv Vulverhempton. Golovima Bukaja Sake i Martina Edegora u prvih 15 minuta izgledalo je da je utakmica 14. kola Premijer lige već rešena. Opustio se domaćin u samom finišu, dozvolio Vukovima da smanje i doveo svoje navijače da se na par minuta malo i zabrinu za pobedu. Možda bi se neki raniji Arsenal totalno slomio u takvoj situaciji, ali Artetin nije, pa je meč priveo kraju za pobedu od 2:1 i bar na dan povećao prednost u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti na četiri boda.

RB LAJPCIG - HAJDENHAJM (tip 1, kvota 1,25), rezultat 2:1

Nije Lajpcigu bilo lako da se nakon onakvog poraza u Mančesteru konsoliduje i dođe do tri boda protiv objektivno daleko slabijeg Hajdenhajma. Ali uspeo je nekako - 2:1. Nisu Bikovi kao prošle godine primili sedam od Sitija, već su dobrano namučili šampiona Evrope, imali vođstvo od 2:0, da bi na kraju ostali praznih šaka, što je na psihološkom nivou možda i teže od debakla. Uspeo je ipak Marko Roze da podigne svoje momke, bilo je tu i malo sreće na kraju, no bodovi se računaju. A oni kažu da je RB makar do sutra uveče U TOP 4, pošto je preskočio Borusiju iz Dortmunda.

REAL MADRID - GRANADA (tip 1, kvota 1,17), rezultat 2:0

Merengesi su bez povređenih Modrića, Vinisijusa, Kamavinge i Čuamenija odradili rutinski posao protiv Granade, slavili 2:0 i izjednačili se sa katalonskom senzacijom na liderskoj poziciji.Odranije su van stroja Kurtoa, Militao, Guler, a pomenuli smo trojicu nedavno povređenih bitnih igrača. I opet je Karlo Anćeloti našao pobednički recept. Večeras je tajno oružje bio Braim Dijaz. Nekadašnji biser Mančester Sitija je skoro pet godina čekao pravu šansu u Realu i ove sezone je maksimalno koristi. Kaljenje u Milanu je dalo rezultat i sada je Barim spreman da ponese Real kada ne ide ostalima. A Toni Kros je dokazao da se neće tek tako skloniti mlađoj gardi Valverdeu, Kamavingi, Čuameniju, Ardi i ostalima. Delio je lopte „ispod zemlje“.

BRENTFORD - LUTON (tip 1, kvota 1,58), rezultat 3:1

Laka i ubedljiva pobeda Brentforda, mada sve što vredi istaći sa ovog meča desilo se u drugom poluvremenu. Lako je Bretford stigao do dva gola viška, u razmaku od sedam minuta Mope i Mi su pogađali mrežu Lutona. Bilo je i malo neizvesnosti kada je Braun pogodio mrežu domaćina. Kratko je to sve trajalo.

ŠTUTGART – VERDER (tip 1, kvota 1,32), rezultat 2:0

Štutgart je ponovo u pobedničkom ritmu. I Štutgart očito neće tako lako odustati od borbe za Ligu šampiona. Kriza izazvana težom povredom Serua Guirasija prevaziđena je uz pomoć Deniza Undava, koji se potpuno vratio u život, pa se Sebastijan Henes našao na mukama uoči današnjeg okršaja sa Verderom. Prvi strelac tima se oporavio - koga u napad? Bilo je hrabro i bez mnogo zadrške - i Girasi i Undav. Zašto ne bi zaigrali zajedno? I bio je to pun pogodak. Švabe su nadigrale tim iz Bremena i savladavši tim iz Bremena sa 2:0 stigle do trećeg vezanog trijumfa.

FAMALIKAO – PORTO (tip 2, kvota 1,45), rezultat 0:3

Kiksevi, poput onog tragičnog od Estorila na Dragau, više ne smeju da se ponove, pošto Porto u aktuelnom jurišu za Benfikom i Sportingom nema pravo na nov saplitanje. Ekipa Serža Konseisaa bila je sigurna i ubedljiva na gostovanju Famalikau, a trenerov sin Fransisko nastavio je da beleži odlične partije u dresu Zmajeva - 3:0 (2:0). Nije baš odlučio pitanje pobednika, kao u preokretu nad Vitorijom Gimarais, ali je u 87. minutu utakmice na najbolji način demonstrirao fantastičnu brzinu koju poseduje. Zasluge za to ima i Marko Grujić, koji mu je u pravom trenutku gurnuo loptu u prostor i zabeležio prvu asistenciju u ovoj sezoni.

MILAN - FROZINONE (tip 1, kvota 1.37), rezultat 3:1

Verovao je Stefano Pioli Luku Jovića i kada nije morao. Davao mu šansu koliko je mogao, a večeras mu je samo ostalo da se osloni na njega i pomoli se. Srpski napadač je proradio kada je Pioliju gorelo pod nogama posle serije slabih igara i rezultata zbog kojih se njegov status počeo dovoditi pod znak pitanja. Golom i asistencijom je režirao pobedu Rosonera nad Frozinoneom – 3:1.

ANTVERPEN – LEVEN (tip 1, kvota 1,30), rezultat 1:0

Izgubio je šanse belgijski šampion za plasman u nokaut-fazu evropskih takmičenja pošto je očajno odigrao debitanstsku sezonu u Ligi šampiona. Dije blistao ni danas protiv Levena, a spasao ga je Balikviša pred kraj prvog poluvremena. Antverpen je sada četvrti na tabeli u Župiler ligi, dok je Leven u zoni ispadanja na 14. poziciji.

NJUKASL – MANČESTER JUNAJTE (tip 1, kvota 2.15), rezultat 1:0

Ako se nešto mora nazvati demonstracijom moći, onda je to ovo što Mančester Junajtedu radi Njukasl u 2023. godini. Edi Hau i njegove Svrake, postale su noćna mora za sastav Erika ten Haga, kojeg su savladale četvrti put u poslednjih 10 meseci, ponovo bez primljenog gola. Večerašnji rezultat je bio najmanje ubedljiv, ali je dominacija crno-belih bila izraženija nego u prethodna tri navrata - 1:0 (0:0).

PRECRTANO

OSASUNA - SOSIJEDAD (tip 2, kvota 2,25) - rezultat 1:1

I pored sjajnog pogotka Umara Sadika Real Sosijedad nije uspeo da stigne do celog plena u Pamploni – 1:1. Osasuna je odlično počela meč. Poveo je domaćin već u drugom minutu. Lepo je odložio loptu Ante Budimira, a Gomez je gađao tačno gde treba. Sosijedad je imao mnogo više od igre. Napadao je i pre i posle vodećeg gola Osasune. Kada je Umar Sadik pogodio na opisan način u prvom poluvremenu, malo ko je verovao da će Osasuna izdržati. Međutim, Sosijedad je u drugom poluvremenu šutirao samo dva puta u okvir gola rivala. Nedovoljno za tri boda.


tagovi

Internet klađenjeklađenjesportsko klađenjerezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara