Antonio Ridiger i Tibo Kurtoa (Reuters)
Antonio Ridiger i Tibo Kurtoa (Reuters)

Ridiger zatvorenog oka u El Klasiku, eventualno sa maskom, 50 posto šanse za Kurtou

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.10.22. | 17:59

Žil Kunde se vraća u redove Barselone i to bi trebalo da bude pravo osveženje nakon jučerašnjeg blamiranja Đerara Pikea

Mršava uvertira za El Klasiko i jednog i drugog španskog velikana. S tim da bod u gostima protiv Šahtjora znatno manje boli Real Madrid koji je svoje mesto u nokaut fazi obezbedio, dok je Barselona, uprkos činjenici da je izbegla poraz od Intera na Kamp Nou, na rubu eliminacije iz Lige šampiona.

Međutim, upravo bi taj teško izvojevani bod protiv ukrajinskog kluba mogao da košta Kraljevski klub velike rupe u odbrani. Naime, u trenutku kada je u petom minutu nadoknade drugog dela postigao izjednačujući gol, Antonio Ridiger je ozbiljno nastradao. Svom silinom je na nemačkog štopera natrčao mladi golman Anatoli Trubin i naneo mu povredu glave kasnije saniranu sa 20 kopči!

Izabrane vesti

Tokom jučerašnjeg dana svet su obišle Ridigerove fotografije na kojima se vidi podliv i potpuno zatvoreno levo oko. Odmah je počela da provejava bojazan da li će važan član odbrambenog bedema Blankosa biti spreman za svoj debitantski El Klasiko. Informacije iz Španije su sledeće - ako se Ridigeru do nedelj u potpunosti vrati vid na pomenuto levo oko, stvaiće zaštitnu masku i biće na raspolaganju Karlu Ančelotiju.

Problematična je situacija i sa Tibom Kurtoom. Prvi golman madridskog velikana se oporavlja od problema sa išijasom znatno sporije nego što je bilo očekivano. Još nije otpisan za nedeljni derbi i svoj potencijalno 22. okršaj protiv Barselone, a verovatnoća da nastupi je 50-50.

Belgijanac ni danas nije trenirao što znači da će u najboljem slučaju odraditi tek dva treninga do nedelje i duela na Santjago Bernabeuu. Problem je u tome što Kurtoa nije odigrao takmičarsku utakmicu od 25. septembra kada je čuvao gol Belgije protiv Holandije u Ligi nacija. Zato će, čak i da pred derbi ne oseća nikakve bolove, njegovo slanje u startnu postavu predstavljati veliki rizik za Ančelotija, kako zbog pauze od tri nedelje, tako i zbog rizika da se rovit i neuigran, ponovo povredi. Njegova zamena Andri Lunjin primio je tri gola na minule četiri utakmice (Osasuna, Hetafe i dva puta Šahtjor).

Ima i Barselona svojih problema. Nedostaju joj Ronald Arauho, Andreas Kristensen i Ektor Beljerin. Utakmicu sa Interom je propustio i Žil Kunde, a Erik Garsija i Đerar Pike su kao tandem protiv Nerazura izgledali tragikomično. I zato Ćavija nad čijom se glavom posle sinoćnog razočaranja nadvio oblak pritiska, i te kako raduje činjenica da je Kunde oporavljen i da se vraća u tim. Jeste ga španski sturčnjak od starta sezone uglavnom koristio kao desnog beka, ali bi ovoga puta morao da ga prekomanduje u centralni deo odbrane jer ne bi smeo ponovo da rizikuje sa Pikeom i Garsijom.


tagovi

Real MadridBarselonaAntonio RidigerŽil Kunde

Obaveštavaj me

Barselona
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara