Rigobert Song (Reuters)
Rigobert Song (Reuters)

Rigobert Song više nije selektor Kameruna

Vreme čitanja: 1min | sre. 28.02.24. | 20:02

Predsednik fudbalskog saveza ove države Samjuel Eto potvrdio da ugovor nije produžen

Kamerun je u potrazi za novim slektorom. To je postalo jasno nakon što je fudbalski savez ove zemlje obelodanio da je ugovor Rigobertu Songu istekao i da neće biti produžen. Logičan splet događaja nakon što su neukrotivi Lavovi razočarali na nedavno završenom Kupu Afričkih nacija.

Da, Song jeste vodio Kamerunce na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, uspeo da u Dohi izboksuje nerešen ishod protiv Srbije (3:3) iako su njegovi puleni imali dva gola zaostatka, potom i da sruši Brazil, ali ne i da prođe u nokaut fazu. Kada je reč o afričkoj kontinentalnoj smotri, poraz u osmini finala smatra se neuspehom iako je protivnik bila vrlo nezgodna Nigerija.

Izabrane vesti

"Doneo je mnogo ovogm timu, ali fudbalski zakoni su takvi kakvi jesu. Nismo ostvarili naše ciljeve i zajedno sa izvršnim odborom doneo sam odluku da ugovor ne bude produžen. Sada je vreme da razmišljamo o budućnosti", rekao je predsednik Fudbalskog saveza Kameruna Samjuel Eto za France 24.

Song je na klupu A reprezentacije Kameruna seo marta 2022. godine i vodio je ekipu na 23 utakmice. Malo je reći da mu je učinak bio slab sa skorom od svega šest pobeda, osam remija i devet poraza i gool razlikom 26:28. Kao ubedljivo najveći skalp njegovog dvogodišnjeg mandata sa Neukrotivim lavovima pamtiće se mundijalska, pirova pobeda 1:0 nad Brazilom koju je u sudijskoj nadoknadi doneo Vensan Abubakar.


tagovi

Rigober Songreprezentacija KamerunaSamjuel Eto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara