(© MN Press)
(© MN Press)

Rikardo Gomeš: Možda je dobro što sam dobio crveni karton

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.03.23. | 12:46

„Lopta nikako da uđe u mrežu, ali šta mi tu možemo“, kaže napadač Partizana

Razočaranje u Humskoj. Šok terapija u vidu odlaska trenera nije donela rezulatski pomak, igrački je Partizan izgledao pristojno samo u drugom poluvremenu, ali se opet sa stadiona „Rajko Mitić“ vratio bez uspeha.

Iako je bilo prilike da izjednači, čak možda i preokrene rezultat.

Izabrane vesti

Meč nismo počeli dobro. Iz glupe situacije smo primili gol, ali smo potom pokazali reakciju. Nažalost, iako smo stvorili šanse nismo postigli gol. I ovo je fudbal, nekad zaslužujete bolji rezultat, ali ga nema“, skrušeno je delovao Rikardo Gomeš, koji je opet ostao bez gola protiv najvećeg rivala. „Jednostavno, lopta nikako da uđe u mrežu, ali šta mi tu možemo. Važno je samo da nastavimo da se trudimo, da damo sve od sebe i onda će rezultati biti bolji.“

Neslavno je najbolji strelac Partizana završio gostovanje u komšilku, udario je Strahinju Erakovića po licu zbog čega je isključen.

Možda sam u tom momentu pokazao emociju, ali sam samo pokušao da odbranim svoj tim posle situacije koja se desila. Nažalost dobio sam crveni karton, ali možda je to i dobra stvar“, dodao je Gomeš.

S obzirom da mu u poslednje vreme ne ide, da je pretrpeo poraze od novosadske Mladosti i Šerifa, a nije dobio ni kragujevački Radnički, pa i zbog još jedne promene trenera, malo ko je davao šanse crno-belima u 169. večitom derbiju.

Niko nije očekivao da ćemo pružiti ovakvu igru, posebno u drugom poluvremenu. Loše smo ušli u utakmicu, prvih pola sata nismo uspevali da igramo pas, bili smo u grču, vremenom je krenulo, čak i sa igračem manje smo imali veći posed lopte. Na žalost, zbog lošeg ulaska u utakmicu i rano primljenog gola smo na kraju izgubili“, sumira utiske Svetozar Marković.

Parni valjak posle 24 kola zaostaje za liderom 16 koraka.

Da pričam da smo bolja ekipa ili da zaslužujemo više – nema smisla. Večiti rival beži 16 bodova, na nama je da preostale utakmice pobedimo i da se još bolje upoznamo sa novim šefom stručnog štaba. Bodovna razlika je ogromna, ali kako smo izgledali u drugom poluvremenu je ono kako bi trebalo da igramo u budućnosti. Ogromna je razlika 16 bodova, ali drugo poluvreme derbija je nešto čemu treba da težimo, da u budućnosti izgledamo tako“.

Razvili su izabranici novog trenera Igora Duljaja nekoliko smislenih napada, pokušavali da poravnaju rezultat...

U dosta situacija je potrebno da te i sreća pogleda da bi ostvario nešto. Mislim da je njih, uz sve to što su bolje ušli u utakmicu, pogledala i sreća, jer su postigli gol kakav su postigli. Nama ostaje da se okrenemo sledećoj utakmici koju igramo u sredu“, skreće Marković pogled ka okršaju sa Kolubarom.

MENIG: RAZOČARAN SAM

Mogao je Kvinsi Menig sredinom drugog poluvremena da donese izjednačenje Partizanu, ali je propustio da realizuje dobru šansu na pas Rikarda Gomeša.

Razočaran sam. Zaslužili smo više, posebno u drugom poluvremenu. Sada se moramo fokusirati na sledeću utakmicu“, ističe Holanđanin, svestan da je sad ugroženo i drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. „Verujemo da ćemo uspeti ali, polako. Idemo utakmicu po utakmicu.“


tagovi

169. večiti derbiVečiti derbiRikardo GomešFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara