Rikardo slavi gol u Novom Sadu (© Star sport)
Rikardo slavi gol u Novom Sadu (© Star sport)

Rikardo rasplamsao maštu Grobara: Partizan ima tim za titulu

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.07.21. | 09:56

„Moram da iskoristim Pantićev kvalitet“, kaže napadač crno-belih

Jedna utakmica menja sve. Tačnije, jedno efikasno poluvreme. Prvo u Novom Sadu pokazalo je da Partizan može da igra brz, direktan i efikasan fudbal. A posle četiri lopte u mreži Proletera sam je sebe uverio da je sposoban da bude bolji nego prethodnih sezona.

Oprezni će reći da jedna lasta ne čini proleće, pesimisti da se prvi mačićći u vodu bacaju, dok će optimisti uobličiti stav Grobara kako je 45 minuta duela prvog superligaškog kola model koji bi crno-beli trebalo da koriste u nastavku prvenstva. Pozitvino navijačko mišljenje deli i Rikardo Gomeš, strelac dva gola u subotu veče, uveren da Parni valjak može ravnopravno da se nosi sa Crvenom zvezdom. Što nije bio slučaj u minule četiri sezone.Ž

Izabrane vesti

Sigurno smo ove godine spremniji. Imamo tim da se borimo za titulu, da u svakom takmičenju ostvarimo dobar rezultat. Niće ništa biti lako, ali moramo da idemo meč po meč“, savetuje reprezentativac Zelenortskih Ostrva posle ubedljivog trijumfa ekipe Aleksandra Stanojevića nad sastavom sa Slane bare (4:0).

Snažni napadač je na najbolji način publici na „Karađorđu“ šta sve može. Tačnije, podsetio je. Na isotm mestu je protiv Proletera septembra 2018. postigao efektan gol petom na dodavanje Gorana Zakarića, a u poslednjem kolu iste sezone najpre iskoristio dodavanje Đorđa Ivanovića, potom iznudio penal za trijumf nad Vojvodinom, da bi u prvom zvaničnom susretu bio precizan dvaput.

Za mene je ovo ostvarenje sna. Nije moglo bolje da krene. Dobro je što smo snažno otvorili utakmicu, dali golove na početku. Teren jeste dobar, ali kad je natopljen vodom usled obilnih padavina skoro je nemoguće igrati po njemu. Sarećom, postigli smo četiri gola, kasnije igrali lakše“.

Sjajno je Afrikanac sarađivao sa Danilom Pantićem, čija partija je nagoveštaj da se promenio, da može i te kako da nosi igru Partizana.

„Strašan igrač! Pokušavam da razmišljam kao Dača, znam da će svaki put kad je lopta u njegovim nogama pokušati da je prosledi meni. Zato mi samo ostaje da se kvalitetno krećem i postignem gol. Moram da iskoristim taj Pantićev kvalitet“.

Raduje napadača Parnog valjka što je čuo huk sa tribina.

„Igranje bez prisustva publike deluje kao da je na programu prijateljska utakmica. Ovo je pravi fudbal. Za ovo se borimo, ovo želimo, o ovome sanjamo. Naročito što nas navijači guraju napred, uz njih smo bolji“.

Ta simbioza mogla bi da rezultira i što dužim trajanjem u Evropi. U četvrtak veče protiv DAC-a iz Dunajeske Strede u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Očekujemo da se plasiramo u grupnu fazu. Počinjemo u Beogradu, pred našim navijačima i moramo da uđemo u utakmicu kao u Novom Sadu, kako bismo ostvarili što povoljniji rezultat“, dodao je Rikardo Gomeš.


tagovi

Rikardo GomešFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara