Rimski gladijator Luis Alberto! Sa Lacijem i u drugu deceniju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.10.23. | 03:31

Španac stavio paraf na novi četvorogodišnji ugovor

Svaka generacija igrača Lacija imala je igrača koji se u potpunosti identifikovao sa sredinom u kojoj se nalazi i u svakom mogućem smislu predstavljao ponos navijača, a u ovoj generaciji taj igrač je Luis Alberto. Fantastični španski vezista stavio je paraf na četvorogodišnji ugovor sa Rimljanima, što znači da će se u Večnom gradu zadržati više od jedne decenije.

Alberto (31) je u Rim stigao 2016. godine iz Liverpula, a do danas je ostvario 263 nastupa u svim takmičenjima za Nebeskoplave i postigao 47 golova. Posle odlaska Sergeja Milinković Savića, Španac je dobio još važniju ulogu u timu Mauricija Sarija, pa je u dodsadašnjem toku sezone proveo svaki od 720 minuta na terenu.

Izabrane vesti

Dolazak Luisa Alberta bez sumnje predstavlja jedan od najboljih tržišnih poteza u eri Klaudija Lotita, s obzirom da je za njegov transfer na leto 2016. godine izdvojeno svega 4.000.000 evra. Lacio je tada dobio igrača koji će na višegodišnjem nivou komandovati veznim redom i biti neko na koga će se navijači posebno ponositi.

Luis Alberto je fudbalski stasao u Sevilji, ali je za prvi tim Andalužana odigrao svega sedam utaimica. Išao je i na pozajmicu u Barselonu B u sezoni 2012/2013, a u Liverpul je došao u junu 2013. godine za obeštećenje od 8.000.000 evra. Ipak, kao ni u Sevilji i Barseloni, ni na Enfildu nisu u potpunosti spoznali njegove istinske kvalitete, pa je morao da ode u Rim, gde će do kraja ugovora sasvim sigurno steći status jedne od legendi u novijoj istoriji kluba.


tagovi

Luis Alberto

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara