Vidić i Ferdinand (© Reuters)
Vidić i Ferdinand (© Reuters)

Rio Ferdinand: Ja sam najbolji štoper u istoriji Premijer lige! Posle mene životinja Vidić, moj partner u zločinu

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.05.22. | 10:53

„Napadači nisu smeli da se zalete na njega“, hvali Srbina nekadašnji kapiten Mančester junajteda

Najbolji sudija ko koliko vredi je vreme. Prošlo je skoro deset godina otkako je Nemanja Vidić napustio Mančester junajted, a i dalje ga smatraju jednim od najboljih defanzivaca u istoriji Premijer lige.

U mnogim anketama nekadašnji štoper srpske reprezentacije je visoko kotiran, a za razliku od novinara i(li) stručnjaka verovatno su mu najdraža priznanja koja stižu od kolega. Tako je Vidićev nekadašnji saigrač sa Old Traforda, Rio Ferdinand, postavio Nemanju na drugo mesto liste najboljih odbrambenih fudbalera u tri decenije dugom takmičenju u Engleskoj. Konkurencija je žestoka i sama činjenica da je među kandidatima pokazuje kakvu je karijeru napravio Užičanin. A još mu je srebrnu medalju oko vrata okačio Ferdinand, pošto je prethodno za najboljeg proglasio – sebe!

Izabrane vesti

Ferdinandov izbor je sledeći: Rio, Nemanja Vidić, Virdžil van Dajk, Jap Stam i Džon Teri.

Obrazložen u emsiji Between the Lines na BT televiziji, gde mu je društvo pravio sadašnji štoper Liverpula, Van Dajk, i sam u konkurenciji.

Ti si definitivno u prvih pet“, istakao je Holanđanin i tim rečima dao vetar u leđa nekadašnjem reprezentativcu engleske da sebe uzdigne na pijadestal dodavši: „I ja verujem da sam najbolji“.

Potom se prešlo na odabir preostale četvorice kako bi se formirala najbolja petorka. Ferdinandov izbor bio je logičan:

Nemanja Vidić! Moj partner u zločinu“, aludirao je na pet pehara Premijer lige. „On je primer drugima! Ja sam pričao i sve organizovao, ali je Nemanja bio životinja. Jedini fudbaler u koga bi se napadači zagledali širokih zenica i nisu smeli na njega da se zalete! Samo mu pogledajte nos, ha-ha-ha. Nikad nije gledao protivnike, stalno je išao na njih direktno, udarao glavom i bio bolji fudbaler nego što su ga ljudi cenili. On je išao kroz igrače kako bi osvojio loptu. Sjajno je čitao igru, imali smo izvanredno partnerstvo“.

Na treće mesto Rio Ferdinand je stavio Virdžila van Dajka, četvrti u njegovom izboru završio je Jap Stam koga je okarakterisao „čudovištem“, dok je peti Džon Teri iz Čelsija. Van liste su ostali Sami Hipija, Vensan Kompani, Rikardo Karvaljo, Toni Adams i Sol Kempbel.

Mi smo bismo mogli da igramo u bilo kojoj ekipi, u bilo kojoj eri Premijer lige“, ocenio je Ferdinad.

Van Dajkov poredak je malo drugačiji. Bez Nemanje Vidića u prvih pet: Ferdinad, Kompani, Stam, Teri i Hipija.


tagovi

Mančester JunajtedRio FerdinandPremijer ligaNemanja VidićVirdžil van Dajk

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara