Sitijev tim protiv Jang Bojsa (©Reuters)
Sitijev tim protiv Jang Bojsa (©Reuters)

Rio Ferdinand uveren: Real i Bajern mogu da zaprete, ali svi imaju rupe, samo je Siti ful-paket

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.11.23. | 12:07

Legendarni štoper Mančester junajteda nema dilemu da su Građani favorite da odbrane titulu

Ni puna četiri kola nisu prošla, ali nekakve zaključke mogli smo da steknemo. I mada je sasvim jasno da će najveći klubovi Evrope tek dodavati gas, jedna stvar je jasna kao dan – Mančester Siti ubrzava već godinama i prema rečima Rija Ferdinanda trenutno je dominantan klub Lige šampiona.

Štaviše, ako pitate legendarnog štopera Mančester junajteda teško da na Starom kontinentu postoji neko ko može da se porva sa Građanima. Pari Sen Žermen više nije ta sila, uprkos Kilijanu Mbapeu, ni Liverpul ne uspeva da održi korak, Barselona je na remontu…

Izabrane vesti

Ko onda?

Real Madrid očigledno ima poseban odnos sa ovim takmičenjem, imaju i neke fantastične igrače, Džuda Belingema u formi. Moramo da ih pomenemo. Takođe, posebno napadačka linija Bajerna iz Minhena, oni mogu svakome da naprave problem. Posebno sada kada Hari Kejn pogađa u ritmu u kome je”, komentariše Ferdinand za TNT Sports.

Sve je to lepo, ali…

Ne vidim nikoga ko je ful-paket, u svakome od tih timova možeš da pronađeš rupe. Siti je jedina ekipa koju možeš da pogledaš i kažeš - to je to, kompletan tim. To je i problem za sve ostale”.

Možemo samo da klimnemo glavom i kažemo: u pravu je Rio. Pitajte samo Jang Bojs. Ne volimo prečesto da se koristimo statističkim podatkom xG (projektovani broj očekivanih golova sudeći po broju i kvalitetu šansi), ali valja reći da je u sinoćnjem porazu od Sitija (0:3) šampion Švajcarske imao xG - nula! Ne nula zarez nešto, nego čista nula. Ne sećamo se da smo to nekad videli.



tagovi

Rio Ferdinand

Obaveštavaj me

Man. Siti
Real Madrid
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara