(©Reuters)
(©Reuters)

Rišarlison: Ančeloti očinska figura, tvrdi da sam među 10 najboljih napadača koje je trenirao

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.02.21. | 13:22

"Profesor kaže da mogu da budem vrhunski igrač"

Poseban status ima Karlo Ančeloti u svetu fudbala, igrači uživaju u radu sa italijanskim stručnjakom, mnoge je izveo na pravi put, a jedan od onih koji mu je beskrajno zahvalan je Rišarlison. Brazilca je proganjala slabija golgeterska forma sa početka sezone, a vremenom je počelo sve da dolazi na svoje.

Izabrane vesti

„Mučilo me je pomalo kada mi je jedini gol u Premier ligi bio iz penala protiv Kristal Palasa još u septembru, iako sam tri puta pogađao na mečevima Karabao kupa“, započinje razgovor Rišarlison za klupski sajt.

Dva i po meseca je čekao Brazilac na novi ligaški pogodak. Crnu seriju razbio je protiv Lestera.

„Razgovarao sam s Karlom o tome dan pre utakmice sa Lesterom. Rekao mi je da se opustim i da ću postići gol u sledećoj utakmici i upravo se to dogodilo. Njegova reč je moćna".

Golovi su Rišarlisonova strast, a Karlo Ančeloti ume da pronađe pravi reči i motiviše Brazilca.

„Golovi su proizvod timskog rada. Kada svi dobro rade uspešni smo. Profesor Ančeloti mi je rekao da će golovi prirodno doći. Kao napadač, težim neprestanom postizanju golova i trebalo bi da budem zabrinut zbog postizanja golova, tako da mislim da sam bio u pravu kad mi je smetalo što izostaju. Istovremeno sam bio pomalo nepravedan prema sebi. Iako nisam tresao mreže, davao sam sve od sebe da pomognem u odbrani klizajući, trčeći i pomažući saigračima”.

Uveren je Rišarlison da najbolji period tek sledi.

„Doći će još golova. Sebe doživljavam kao vođu. Moram da budem odgovoran i svestan svoje važnosti ovde u klubu”.

Prolazio je Everton kroz krizu, prate ga usponi i padovi, ali ima sasvim dobre šanse da izbori izlazak na evropsku scenu.

Ponovo smo otkrili pobedničku formulu i vratili se u vrh. Svesni smo da moramo da ostanemo koncentrisani. Karlo Ančeloti se bavi svim detaljima, vredno treniramo i snažno ulazimo u utakmice. Njegov dolazak je bio zaista važan za klub. Pobednik je, igračima uliva jak mentalitet za pobedu u utakmicama. Imamo vrlo dobar, mlad tim. Znamo da imamo potencijal da budemo pri vrhu i sigurno ćemo stići tamo“.

Njegov sunaronik Ronaldo mu je uzor.

„Ronaldo je dobar primer za mene. Osvojio je brojne trofeje, Svetski kup, zlatnu loptu, pa je uzor bilo kom igraču i želim da ga sledim u stopu. Želim da osvojim sve sa Brazilom. Od trenutka kada sam odlučio da želim da budem fudbaler, želeo sam da postignem velike stvari”.

Igrama u Evertonu Rišarlison je dobio poziv u nacionalni tim.

„Ako profesor kaže da mogu da budem vrhunski igrač, mora da je to zato što je prepoznao moj potencijal. Evoluirao sam tokom tri godine koliko sam u Engleskoj, toliko da sam ušao u brazilski tim. U budućnosti, moram još mnogo da napredujem i radim na sebi”.

Strateg iz Italije tvrdi da Rišarlison spada među 10 najboljih napadača koje je trenirao.

„Karlo Ančeloti je za sve nas u Evertonu očinska figura. Trenirao je najbolje igrače na svetu. Kada je bio u Milanu, tamo je trenirao Brazilce i danas kaže da sam među 10 najboljih napadača koje je ikada trenirao”.

Tite, selektor Brazila, pokupio je neke Ančelotijeve fore.

„Trener Brazila, Tite, takođe je veliki obožavalac Karla. Tite je proveo neko vreme u Realu posmatrajući metode profesora Ančelotija. Ako je selektor Tite naučio od njega, mnogo stvari mogu i ja da naučim“, zaključio je Rišarlison.



tagovi

RišarlisonKarlo AnćelotiEverton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara