Rišarlison spakovao het-trik za pola sata, Nemci izbegli revanš za Rio! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.07.21. | 15:28

Na kraju ubedljiv trijumf olimpijske selekcije Brazila protiv Nemačke – 4:2

Kako je krenulo svi su pomislili da Brazilci imaju sve preduslove da se osvete Nemcima za istorijski poraz na Mundijalu u Rusiji 2014. godine. Olimpijski sastav Brazila delovao je moćno, superiorno, razigrano, raspevano, brzo i efikasno. Do te mere da su Nemci bili nemi posmatrači snage tima koji je nedavno gostovao u Beogradu.

Imali su Brazilci vođstvo od 3:0 posle pola sata igre, imalu su jedanesterac i brdo šansi. Međutim, u nastavku su se Nemci digli. Dovoljno da olimpijska selekcija Elfa sačuva kožu i ponos, čak i unese nemir u brazilske redove u samom finišu meča. Na kraju je bilo 4:2.

Izabrane vesti

Ipak, kada se sve uzme u obzir Brazil je istakao ozbiljnu kandidaturu za zlatnu medalju u Tokiju. Bude li ekipa Andre Žardina na ovom nivou, teško će joj neko stati na crtu. Jer ono što je Brazil demonstrirao u prvom poluvremenu može se opisati samo jednom rečju – brutalno.

Sjajni ofanzivac Everton Rišarlison imao je jedan od najupečatljivijih dana u karijeri. Igrao je simultanku i prosto pojeo nemačku odbranu. Sve je počelo u sedmom minutu kada mu je Antonio podvalio loptu iza leđa nemačke odbrane. Nije uspeo iz prvog puta Rišarlison, ali je posle odbijene lopte bio neumoljiv i pogodio. Klasu je u kratkom roku pokazao još dva puta.

Poklonio se u 22. minutu na centaršut Arana, da bi vrlo brzo sjajno otvorio stopalo i najavio pravu katastrofu Nemaca. Elf nije imao odgovor za brazilsku kreaciju. Golman Florijan Miler je spašavao koliko može. Uspeo je da odbrani i jedanesterac Mateusu Kunji.

Mnogo neizvesniji meč videli smo u nastavku. Čak je i Brazilcima počelo da gori pod nogama. Prvo je sjajnim volejom Amiri pogodio u 57. minutu, da bi udarcem glavom Ače u finišu uneo dozu dramatike. Krenuli su Nemci na sve ili ništa, ostavili Brazilu mnogo prostora. Nekoliko kontri je bačeno niz vetar, ali je Paulinjo stavio tačku na odličnu igru Brazila.

OLIMPIJSKE IGRE – 1. KOLO

Četvrtak

Grupa A

Meksiko – Francuska 4:1 (0:0)

/Vega 47, Kordova 55, Antuna 80, Agire 90+1 – Žinjak 69 pen/

Japan - Južna Afrika 1:0 (0:0)

/Kubo 71/

Grupa B

Novi Zeland - Južna Koreja 1:0 (0:0)

/Vud 72/

Honduras - Rumunija 0:1 (0:1)

/Kasildo 45/

Grupa C

Egipat - Španija 0:0

Argentina - Australija 0:2 (0.1)

/Vels 14, Tilio 80/

Grupa D

Obala Slonovače - Saudijska Arabija 2:1 (1:1)

/Al Amri 39 ag, Kesi 66 - Al Davsari 44/

Brazil - Nemačka 4:2 (3:0)

/Rišarlison 7, 22 i 30, Paulinjo 90+5 - Amiri 57, Ače 84/


tagovi

Olimpijske igre 2020Rišarlison

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara