Milan Ristić ©Star Sport
Milan Ristić ©Star Sport

Ristićeva Haka juri ka azijskoj Ligi šampiona: Vukanovićev četvrti gol u sezoni, treća pobeda u nizu

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.08.22. | 17:36

Odlični rezultati ekipe talenotvanog srpskog stratega

Mejdžou Haka igra debitansku sezonu u kineskoj Superligi, ali je to nimalo nije sputalo da pokaže šta zna, već važi za jedno od otkrovenja tamošnjeg šampiona. Ekipa koju predvodi bivši trener Teleoptika i Zemuna, Milan Ristić, ozbiljno juri ka plasmanu u azijsku Ligu šampiona, pošto se posle 13 odigranih kola nalazi na prilično visokoj četvrtoj poziciji na tabeli. Haka je danas vezala i treću uzastopnu pobedu, savladavši Guangdžou Siti, a odličnu formu potvrdio je i Aleksa Vukanović koji je doneo preokret ristićevom timu u drugom poluvremenu - 2:1 (0:1).

Bivšem napadaču Crvene zvezde ovo je bio četvrti gol u sezonu, a treći na poslednje četiri utakmice, pa se od njega tek očekuju golovi u kineskom šampionatu. Više je nego evidentno da se potpuno adaptirao na uslove u kineskom fudbalu, igra sa ogromnom dozom samopuzdanja, pa se u ovom trenutku uzdiže zajedno sa ostatkom ekipe.

Izabrane vesti

Milan Ristić je već ostavio veliki trag u Mejdžou, koji je preuzeo prošle sezone i sa njim ostvario istorijski rezultat. Da ništa nije slučajno, pokazala je i ova sezone, u kojoj ekipa talentovanog srpskog stratega igra pravi takmičarski fudbal. Haka je u dosadašnjem toku sezone doživela samo dva poraza, uz šest pobeda i pet nerešenih rezultata, pa je samo tri boda udaljena od trećeplasiranog Henana, odnosno mesta koje vodi u kvalifikacije za azijsku Ligu šampiona.

Ristić je od dolaska u Mejdžou, a to je 21. januar 2021. godine vodio ekipu na 48 utakmica i ostvario 30 pobeda, osam nerešenih rezultata i 10 poraza. Izgleda da je serija pobeda tek krenula.

Mora se pomenuti da odbranom Hake vrlo dobro tokom čitave sezone upravlja odlični štoper Rade Dugalić, koji je u Kinu stigao posle tri sezone provedene u Kairatu.



tagovi

Milan RistićMejdžou HakaKineska Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara