Rivaldo (©Reuters)
Rivaldo (©Reuters)

Rivaldov osvrt na dešavanja u Barseloni: Šteta zbog Mesija, ali sada treba prodati Kutinja

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.01.21. | 10:39

Brazilcu krivo što će sjajni Argentinac otići iz kluba bez obeštećenja

Na korak od odlaska iz Barselone bio je Lionel Mesi prošlog leta, ali je zadržan, što po mišljenju bivšeg igrača katalonskog kluba Rivalda - nije bila dobra odluka.

Brazilac smatra da je trebalo prodati sjajnog Argentinca, jer će po isteku sezone otići kao slobodan igrač. Kao primer naveo je Real Madrid koji je na Kristijanu Ronaldu zaradio 100.000.000 evra prodavši ga Juventusu.

Izabrane vesti

"Rukovodstvo kluba je napravilo grešku jer nije prodalo Mesija dok je još bio pod ugovorom, kao što je Real uradio sa Kristijanom. Greota je videti da tako talentovan i značajan igrač odlazi iz kluba bezobeštećenja i to u vreme velikih finansijskih problema", preneli su španski mediji Rivaldovo mišljenje.

Usled duga koji je narastao na preko milijardu evra, Barselona će biti primorana na štednju tako da, ko god pobedi na predstojećim predsedničkim izborima u klubu, verovatno neko vreme neće biti "bombastičnih" dolazaka. Odlasci se, međutim, mogu očekivati.

"Barselona nije bila u dobroj finansijskoj situaciji i pre pandemije korona virusa, pa će pored neizbežnog odlaska Mesija, klub morati i da proda neke od najboljih igrača kako bi imao prihode", ističe Brazilac.

Po mišljenju nekadašnjeg ofanzivnog veziste primaran bi trebalo da bude odlazak njegovog sunarodnika Kutinja.

"On ima obožavaoce u Engleskoj i Barselona bi to mogla da iskoristi, čime bi dozvolila sebi ostanak Usmana Dembelea i Antoana Grizmana. Kutinjo je ostavio sjajan utisak u Premijer ligi i sigurno ima klubova koji bi bili zainteresovani da plate razumnu sumu za njegov transfer, doduše, ne tako veliku kao što je Barsa platila Liverpulu", konstatuje Rivaldo.

Podsetimo, Katalonci su klubu sa Enfilda za brazilskog reprezentativca 2018. platili 120.000.000 evra fiksno, a još 40.000.000 kroz bonuse.


tagovi

Lionel MesiRivaldoBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara