Pablo Solari (©Reuters)
Pablo Solari (©Reuters)

River i Demikelis bez kalkulacija

Vreme čitanja: 4min | ned. 07.04.24. | 23:03

Milioneri dočekuju Rosario u pretposlednjem 13. kolu Liga kupa Argentine

River Plejt će noćas na svom Monumentalu da ugosti Rosario Sentral, u sklopu 13. i pretposlednjeg kola Grupe A Liga kupa Argentine. Milioneri imaju obavezu da pobede, kako bi se vratili u zonu kvalifikacija za četvrtfinale ovog takmičenja, jer ga je remi Veleza i pobeda Independijentea u petak, bar do noćas istisnula sa mesta koje vode u narednu rudnu. Sa druge strane, gosti iz Rosarija izgubili su i matematičke šanse da se nađu u nastavku takmičenja čiji su zvanični branioci titule iz prethodne sezone.

Ekipa iz Nunjeza na ovaj meč stiže kao veliki favorit za pobedu pred svojim navijačima, ali ne očekuje da će joj biti lako protiv aktuelnih šampiona. Duel je, može se reći, repriza odluke o Trofeju šampiona ove godine, takmičenju u kojem se sukobljavaju osvajač Liga kupa i prvak Profesionalne lige u minuloj sezoni, iz kojeg je River Plejt izašao kao uspešniji, pored okršaja koji se odigrao i u polufinalu Liga kupa prošle sezone, kada je Rosario Sentral došao do finala, a kasnije i osvojio titulu.

Izabrane vesti

Uprkos činjenici da je upravo u debiju za Kopa Libertadores u Venecueli pobedio Deportivo Tačiru sa 2:0 i da će morati ponovo da igra sledećeg četvrtka protiv Nasionala kod kuće, Martin Demikelis ne planira ništa da zadržava i tražiće pobedu koja će ga vratiti na pravi put. Činjenica je da je sa rezultatima koji su se desili u petak, River istisnut sa područja koje obezbeđuju narednu fazu takmičenja i sada je primoran da doda nova tri boda.

Ekipa popularnih Milionera, trenutno je šesta na tabeli Grupe A sa 21 osvojenim bodom, jednim manje od Barakas Sentrala, Veleza, ali i Independijentea čija jučerašnja pobeda od 1:0 nad Banfildom vrši pritisak na River koji zavisi od isključivo samo od sebe u želji da se kvalifikuje u sledeću fazu Liga kupa. Trener Martin Demikelis staviće sve najbolje na raspolaganju kako bi se se suočio sa onima koje predvodi iskusni Migel Ruso.

02.00: (1,25) River Plejt (5,50) Rosario Sentral (10,0)

Sa trenutne tačke gledišta, ne bi bilo mnogo promena u poređenju sa onim timom koji se vraća sa gostovanja u Venecueli. Glavne nedoumice u ovom trenutku su u odbrani, u kojoj trener ima tri imena u opticaju za dva mesta: Andres Erera, Sebastijan Boseli i Leandro Gonzales Pirez. Izgledne opcije su po svemu sudeći bivši defancivac San Lorenco kao vodeći štoper ili Urugvajac, kome to nije prirodna pozicija, ali može da igra i kao defanzivac. Istovremeno, ni u sredini nije jasno ko će startovati. U poslednjem meču igrali su Nikolas Fonseka i Rodrigo Aliendro, ali ne možemo isključiti da će Rodrigo Viljagra ponovo nastupiti. Štaviše, između Klaudija Ečeverija i Ezekjela Barka bio bi definisan pratilac ofanzivne linije koju čine Pablo Solari i Migel Borha.

S druge strane, Rosario Sentral dolazi sa podsticajem da je ostvario važnu pobedu protiv Penjarola od 1:0 pred svojim navijačima u povratku na najjaču klupsku kontinentalnu scenu, Kopa Libertadores. Međutim, uprkos tome što su napravili prvi korak na međunarodnom nivou, isto se nije desilo na lokalnom nivou, gde su u prethodnom kolu izgubili od Barakas Sentral sa 2:1, čime su im raspršene sve šanse da budu među četiri tima koja će se plasiraju u četvrtfinale. Iz tog razloga, pretpostavlja se da će Migel Anhel Ruso za ovaj duel izaći sa alternativnim sastavom u potrazi za fokusiranjem na posvećenost, a sa ciljem da ono najbolje sačuva za sredu kada će se suoči sa Atletiko Mineirom.

Aktuelni šampion Liga kupa, pretrpeo je dva uzastopna poraza u ovom izdanju, od kojih je poslednji bio kod kuće već spomenuti, od Barakas Sentral. Negativan rezultat ostavio ih je na desetom mestu tabele Grupe A, sa do sada osvojenih 14 bodova, osam bodova zaostatka za prvim timom u zoni plasmana, na dva kola do kraja ove faze takmičenja.

U poslednjih pet zvaničnih mečeva odigranih ove sezone u svim takmičenjima, zabeležene su dve pobede, jedan remi i dva poraza. Tokom ovog perioda pobedili su Instituto i Penjarol, pored toga što su remizirali sa Daglasom Hejgom i izgubili od Barakas Sentral i Argentinos Juniorsa. Kao gost, ekipa Rosario Sentral zabeležila je nedavni učinak sa samo dve pobede, dva remija i čak šest poraza u poslednjih deset odigranih mečeva.

Prolazeći kroz najbolji trenutak u sezoni, River Plejt se može pohvaliti i tehnički kvalifikovanijim sastavom i ima sve što je potrebno da se istakne pred svojim navijačima u ovom kolu, sa ciljem da na terenu potvrde svu superiornost koja im se ukazuje. Poslednji okršaj ovih timova, viđen je početkom godine za Trofej šampiona, argentinskoj verziji Superkupa koja suprostavlja osvajače Lige i Liga kupa. Tom prilikom, Milioneri su slavili rezultatom 2:0, golovima Fakunda Kolidija i Ignasija Fernandesa.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

LIGA KUP ARGENTINE – 13. KOLO

Subota

Velez - Argentinos Juniors 0:0

Banfild - Independijente 0:1 (0:1)

/Kinjonez 40pen/

Njuels - Boka Juniors 1:3 (0:1)

/Fernandez 88 - Medina 28, Langoni 55, Zenon 90/

Nedelja

Estudijantes - Sentral Kordoba 5:0 (2:0)

/Palasios 9, 56, Kariljo 30, Setre 49, Korea 72/

San Lorenco - Defensa i Hustisija 0:2 (0:0)

/Kanavo 47, Fernandez 51pen/

Taljeres - Independijente Rivadavija 1:1 (1:1)

/Bou 37 - Kastro 27/

Union - Belgrano 1:2 (1:2)

/Piton 27 - Jara 3, 24pen/

Atletiko Tukuman - Himansija LP U TOKU

Barakas Sentral - Instituto U TOKU

23.30: (1,95) Rasing Klub (3,25) Lanus (3,80)

Ponedeljak

02.00: (1,25) River Plejt (5,50) Rosario Sentral (10,0)

20.30: (3,10) Deportivo Riestra (3,00) Urakan (2,35)

Utorak

01.00: (1,65) Godoj Kruz (3,40) Sarmijento (5,50)

01.00: (1,93) Platense (3,15) Tigres (4,10)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Liga kup ArgentineRiver PlejtRosarioRosario Sentral

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara