Huan Kintero (©AFP)
Huan Kintero (©AFP)

River po svaku ceni juri pobedu na severu Ajresa

Vreme čitanja: 4min | sub. 27.08.22. | 23:03

Argentina 1: Milioneri bi se pobedom na gostovanju Tigresu vratili u šampionsku trku

U jednom od zanimljivijih duela 16. kola argentinske profesionalne lige, Tigre će noćas (01.30) na svom stadionu Hose Delađovana u San Fernandu igrati protiv zvaničnog branioca titule River Plejta. Dok su Los Azulesi bez pobede u prethodna tri kola, Miloneri su neporaženi na četiri uzastopna duela i sa četiri boda razlike za drugoplasiranim, ponovo se nalaze u borbi za sam vrh tabele.

Tigre se nalazi na 15. poziciji u drugoj faze argentinskog šampionata sa 18 osvojenih bodova. Treba napomenuti da je tim iz severnog Buenos Ajresa ove sezone ponovo postao član elite, te da je u proteklom takmičenju Liga kupa stigao do finala u kojem je poražen od Boke Juniors. Trenutna kampanja Tigrova broiji četiri pobede, šest remija i pet poraza. Pored toga, tim je nedavno eliminisan iz Kupa Argentine, izgubivši od drugoligaša Deportivo Madrina, i jedino preostalo nadmetanje mu je u Argentinskoj profesionalnoj ligi.

Izabrane vesti

Kada ga je na stadionu Hoze Delađovana posetio lider Atletiko Tukuman, remizirao je 0:0 u veoma tesnoj utakmici. U prethodnom 15. kolu šampionata, Tigre se sastao sa Kolonom na stadionu brigadni General Estanislao Lopez u Santa Feu i izgubio sa 2:1. Los Sabaleros je poveo gol golom Rodrigeza u 38. minutu. Azulosi su izjednačili u 87. minutu, preko Retegija. I kada je sve ukazivalo na još jedan remi, u poslednjem minutu utakmice domaći su još jednom zatresli mrežu gostiju, drugim golom Rodrigeza.

01.30: (3,30) Tigre (3,25) River Plejt (2,25)

Ipak, Tigre se može pohvaliti činjenicom da igra kod kuće u ovom kolu i imaće na raspolaganju sve igrače, bez manjka potvrđenog povredom ili suspenzijom. Dakle, Dijego Martinez moći će da računa na sve svoje igrače u pokušaju da oduzme bodove Milionerima. U poslednjih pet utakmica odigranih ove sezone, zabeležena je samo jedna pobeda, tri remija i poraz, pobedivši u tom periodu Rosario Sentral, remizirajući sa Rasingom, Defensom i Atletiko Tukumanom, pored poraza od Kolona. Igrajući kod kuće, tim Tigrea ima skor od četiri pobede, pet remija i samo jedan poraz u poslednjih 10 odigranih utakmica.

Kada je River Plejta eliminisan iz Kopa Libertadores sve svoje napore usmerio je na nacionalna prvenstva, što je dalo dobre rezultate. U Argentinskoj profesionalnoj ligi zauzima peto mesto sa 25 bodova, a u Kupu se plasirao u osminu finala.

U prethodnom duelu protiv Sentral Kordobe na stadionu Monumental u Nunjezu, ubedljivo su slavili rezultatom 3:0. Tada je River Plejt imao 15 udaraca, kontrolisao loptu 60% vremena i tri puta je naterao golmana Rigamontija da vadi loptu iz sopstvene mreže. Prvi gol postigao je Solari posle samo 11 minuta igre. Četiri minuta kasnije, Borha je glavom duplirao prednost. Zukulini je postigao gol, takođe udarcem glavom, čime je postavljen konačan rezultat susreta.

Neosporno je da je noćas na strani gostiju moćna ekipa, kojom komanduje Marselo Galjardo, ali koji neće moći da računa na povređenog Paula Dijaza, Rohasa, Martineza i Penju Bijafora. U poslednjih pet odigranih mečeva zabeležene su trri pobede, jedan remi i jedan poraz, pobedivši Sentral Kordobu, Njuels Old Bojs i Independijente, pored toga što je remizirao sa Arsenalom iz Sarandija i izgubio od Sarmijenta iz Hunina.

Igrajući kao gost, River ima nedavni skor od četiri pobede, tri remija i tri poraza u poslednjih 10 odigranih utakmica. Čak i van svog Monumentala, River je dorastao statusu favorita za pobedu ove noći, s obzirom na tehničku razliku između dva tima i izuzetnu potrebu da gosti po svaku cenu ostvare pobedu, koja bi ih ponovo uključila u borbu za titulom.

Tigre ulazi u meč posle tri utakmice bez pobede u argentinskom prvenstvu. Ipak, njihov učinak na domaćem terenu je veoma povoljan, bez poraza u poslednjih pet mečeva. S druge strane, River Plejt ima četiri meča bez poraza i bori se za vrh tabele.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

--------------------

Ako uzmemo u obzir koliko su se puta ove dve ekipe susrele od doba amaterizma, računamo 82 međusobna duela. Statistika ide u prilog River Plejtu, koji je pobedio u 54 navrata, dok je Tigre pobedio 12 puta, ostavivši 16 nerešenih rezultata. Osvrćući se samo na vremena kada su se ove ekipe susrele u profesionalizmu, računamo 63 utakmice, gde su Milioneri slavili 43 puta, dok je Tigre pobedio sedam puta, sa ukupno 13 remija.

Ipak, poslednja dva susreta ovih timova, završena su pobedom Tigrova, oba identičnim rezultatom od 2:1, I oba u gostima na Monumentalu. River je poslednji put protiv ovog rivala, slavio još 2017. godine, kada je na ovom istom stadionu rezultat bio 2:0 u korist gostiju. Ipak, treba imati na umu, da je tim iz San Fernanda dve sezone proveo u drugom rangu takmičenja, iliti Nasional B ligi.

ARGENTINA 1 - 16. KOLO

Petak

Sentral Kordoba - Lanus 2:2 (1:2)

/Martinez 10, Lopez 54 - Sand 35pen, Blando 43/

Subota

Arsenal - Urakan 1:1 (0:0)

/Piton 51 - Kristaldo 59/

San Lorenco - Rosario /u toku/

Njuels - Godoj Kruz /u toku/

Banfild - Defensa i Hustisija /u toku/

23.00: (2,70) Taljeres (3,05) Rasing (2,80)

23.00: (1,87) Argentinos Juniors (3,35) Platense (4,60)

Nedelja

01.30: (3,30) Tigre (3,25) River Plejt (2,25)

18.00: (2,55) Sarmijento (3,05) Himnasija La Plata (2,95)

18.00: (3,10) Barakas (3,20) Kolon (2,40)

20.30: (2,25) Independijente (3,00) Velez (3,60)

23.00: (2,10) Boka Juniors (3,10) Atletiko Tukuman (3,90)

Ponedeljak

01.30: (1,92) Union (3,45) Aldosivi (4,10)

01.30: (1,70) Estudijantes (3,60) Patronato (5,30)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1TigreRiver Plejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara