Hulijan Alvarez (©Reuters)
Hulijan Alvarez (©Reuters)

River pod ručnom, Alvarez u golgeterskoj krizi, alarm je upaljen

Vreme čitanja: 4min | sub. 30.04.22. | 23:10

Liga kup Argentine: Milioneri imaju samo bod u prethodna dva kola, ali i dalje ne moraju da strepe za mesto u plej-ofu. Sarmijento juri senzacionalni plasman među prva četiri u Grupi B

Duel Sarmijenta i River Plejta biće direktna borba za pozicije na vrhu tabele Grupe A. Sa 28 bodova i bez poraza u dosadašnjem delu takmičenja, zagarantovano prvo mesto i plasman u četvrtfinale do sada je jedino obezbedio Rasing, tako će se duel između El Verdea i Milionera, koji je na program noćas (02.30) na stadionu Evita Peron u Huninu u 13. kolu Liga kupa Argentine, biti od suštinskog značaja za obe ekipe i njihiovom nastavku borbe za trofej.

Dva kola pred kraja ligaškog dela takmičenja i dalje je otvorena po pitanju mesta za plasman u narednu fazu, gde čak i Banfild, inače klub na osmom mestu, ima šanse da se dokopa kvalifikacione pozicije. Sarmijento je na petom mestu sa 21 bodom i izjednačen je sa Argentinos Juniorsima koji su četvrti, poslednjem mestu koji vodu u nastavak takmičenja. River deli drugu poziciju sa Njuels Old Bojsima.

Izabrane vesti

Sastav sa Monumentala želi da obezbedi svoje mesto u sledećoj fazi Liga kupa, ali ga očekuje jedno od težih gostovanja u Huninu. Tim koji predvodi Marselo Galjardo trenutno je drugi na tabeli, tako da bi se za sada bez problema plasirao u narednu fazu ovog takmičenja. Još uvek ima i matematičku mogućnost da prestignu lidera na tabeli Rasing, iako bi za to morao da dobiju obe preostale utakmice i nadaju se da Akademci isto tako neće izvući ni bod u preostalim kolima. Mnogo izvodljiviji cilj je da obezbediti plasman u narednu fazu s druge pozicije, a za to im je neophodna pobeda na ovom gostovanju.

02.30: (5,90) Sarmijento (3,90) River Plejt (1,53)

Sarmijento je jedno od velikih iznenađenja u ovom izdanju Liga Kupa. Tim iz Hunina, prošle sezone, posle tri godine odsustva, vratio se u elitna takmičenja argentinskog fudbala. U povratničkoj sezoni grčevito se borio da izbegne najniže pozicije. Istina je da se i na početku ove sezone u prvo vreme mislilo da će se Zeleni biti u donjem delu tabele, ali ne samo da su se udaljili od zone ispadanja, već imaju isti bodova kao Argentinos Juniorsi, koji su na čertvtom mestu i trenutno su u zoni plasmana zahvaljujući boljoj gol-razlici.

U cilju podizanja forme na domaćem nivou i dobijanja ulaznice za narednu fazu, Marselo Galjardo, popularni El Munjeko neće štedeti svoj tim i napraviće formaciju sa svojim uobičajenim starterima uz samo dve promene: Bruna Zukulinija će zameniti Enco Peres, dok će umesto Matijasa Suareza u startnoj postavi naći Santijago Simon. Ulaskom mladog Simona (19), Hulijan Alvarez će imati društvo u špicu. Ostali protagonisti meča biće isti oni koji su pobedili Kolo Kolo na drugoj strani Kordiljere u trećem kolu grupne faze Kopa Libertadores.

Franko Armani kao prvi izbor na golu Milionera, Andres Erera i Milton Kasko će se kretati po krilima, dok će Paulo Dijaz i Ektor David Martinez biti u centralnoj odbrani. Vezni red činiće Enco Fernandez, Nikolas De la Kruz i Ezekijel Barko, koji je prošle srede postigao sjajan gol protiv Poglavica. Tim Marsela Galjarda dolazi u Hunin posle poraza od Taljeresa u Kordobi i remija sa Atletikom Tukumanom na Monumentalu.

Sa svoje strane, El Verde je veoma blizu da se dokopa nekih od pozicija koje vode u narednu fazu takmičenja i nastoja će da ostane neporažen kod kuće. Zato Izrael Damonte, glavni strateg Sarmijenta, neće previše menjati tim koji je prošle nedelje remizirao sa Argentinos Juniorsom 0:0, ali će ipak napraviti dve promene. Žan Pjer Roso će zameniti Gonzala Betinija na poziciji desnog beka, a oporavljeni Emilijano Mendes igraće umesto Gervasija Nunjeza u sredini terena.

02.30: (2,55) Lanus (3,00) Independijente (2,80)

River Plejt je odigrao 12 utakmica protiv Sarmijenta, pobedio je na osam, dok su Verdosi uspeli da pobede samo jednom. Preostale tri utakmice su završene nerešeno.

Poslednja utakmica između ovih timova bila je u sklopu 9. kola argentinske lige za sezonu 2021. River je tada slavio sa 2:1 golovima Karaskala i Pereza, dok je Alanis pogodio za Sarmijento. Jedina pobeda ekipe iz Hunina bila je u nekadašnjem formatu Metropolitano, još davne 1982. godine, kada je bilo 3:1.

23.55: (1,35) Boka Juniors (4,50) Barakas (8,50)

-----------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

LIGA KUP ARGENTINE – 13. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Četvrtak

Njuels Old Bojs - San Lorenco 1:2 (0:1)

/Lema 68 - Martegani 22, Gatoni 61/

Petak

Estudijantes - Aldosivi 2:1 (1:0)

/Kastro 12, Morel 77 - Meli 51/

Subota

Patronato - Himnasija La Plata 0:6 (0:3)

/Aleman 3, 44, Taragona 23.50, Karbonero 54, Ramirez 74/

Atletiko Tukuman - Taljeres u toku

Rasing - Banfild u toku

Velez - Tigre u toku

23.55: (3,05) Arsenal (3,15) Sarandi Kolon (2,30)

23.55: (1,35) Boka Juniors (4,50) Barakas (8,50)

Nedelja

02.30: (2,55) Lanus (3,00) Independijente (2,80)

02.30: (5,90) Sarmijento (3,90) River Plejt (1,53)

Ponedeljak

23.55: (2,00) Godoj Kruz (3,30) Kordoba Santijago (3,60)

Utorak

02.30: (2,15) Urakan (3,20) Rosario (3,30)

02.30: (3,60) Platense (3,20) Argentinos Juniors (2,05)

***kvote su podložne promenama

PišeĐorđe RADONJIĆ



tagovi

Južna AmerikaRiver PlejtSarmijentoLiga kup ArgentineArgentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara