Slavlje River Plejta (©AFP)
Slavlje River Plejta (©AFP)

River slavi odsustvo VAR-a, Bolonja iskoračio sa gol linije, odbranio penal i sačuvao tri boda (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.11.20. | 03:24

Sudije napravile propust u Mendozi

Pre početka utamice u Mendozi bilo je jasno da Godoj Kruz ima čemu da se nada protiv velikog River Plejta. Stegao je domaćin odbranu od starta i vrebao iz kontra napada. Odolevao je do 76. minuta, a samo stotinak sekundi posle primljenog gola imao je priliku da se vrati sa bele tačke. River nije tim protiv kojeg se osvajaju bodovi kada se promašuju penali, iako je jasno da je Godoj oštećen pošto je golman Bolonja izašao bar pola metra ispred gol linije pre udarca Badalonija - 0:1.

Videlo se od starta utakmice da velikanu sa Monumentala nešto nedostaje, da ne igra u kompletnom sastavu… To nešto bio je prvi organizator igre Ignasio Naćo Fernandez, a zatim i na startu Liga kupa raspoloženi Urugvajac Nikolas de la Kruz. Bez glavnog arhitekte na sredini, gosti nisu previše često uspevali da rašire odbranu rivala i razbiju mu defanzivnu koncepciju, ali Galjardov džoker sa klupe Federiko Giroti je jedan od dvojice Riverovih heroja.

Izabrane vesti

Poznat je Marselo Galjardo po tome da je prethodnih godina dao priliku popriličnom broju momaka iz omladinskog pogona. U 75. minutu verovao je Girotiju i poslao ga na teren, a 21-godišnjak mu se odužio golom već u narednih nekoliko desetina sekundi, iz prvog kontakta sa loptom. Suarez je centrirao, a Giroti se sa svojih 190 centimetara visine spustio gotovo grudima paralelno sa zemljom i glavom poslao izuzetno nisku loptu u mrežu. Drugi seniorski nastup i debitantski gol za River, ispostavilo se vredan tri boda.

Koliko je njegov gol bio važan, barem istovetne zasluge za drugu pobedu u grupi 3 ima i čovek koji je večeras među stativama menjao Franka Armanija koji je sa reprezentacijom Argentine. Milton Kasko je igrao rukom i poklonio penal Godoju, ali je roletnu spustio 38-godišnji Enrike Bolonja. Istina, potezom zbog kojeg je glavni arbitar Erera morao da ponovi izvođenje penala. On i pomoćnici su prevideli neregularni detalj i River je odneo tri boda sa nezgodnog gostovanja.

Jedan od dva najveća argentinska kluba je večeras ispunio zacrtani zadatak. Onemogućio je Banfild da napravi osetnu prednost na čelu grupe 3.

ARGENTINSKI LIGA KUP

Rasing - Arsenal Sarandi 0:2 (0:2)

/Albertengo 4, Kandija 37/

Godoj Kruz - River Plejt 0:1 (0:0)

/Giroti 76/



tagovi

River PlejtGodoj Kruz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara