Igrači Rivera slave sa navijačima (©Reuters)
Igrači Rivera slave sa navijačima (©Reuters)

River u Kordobi kao kod kuće, povratak Migela Borhe garancija za efikasniji napad

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.03.24. | 23:05

Liga kup Argentine. River posle samo boda u Superklasiku, noćas (01.30) gostuje Taljeresu u osmom kolu takmičenja koje slavni klub sa Monumentala još nije osvojio

Uoči Riverovog sučeljavanja protiv Taljeresa u osmom kolu Liga Kupa Argentine, Milioneri su dobili fantastičnu uvertiru. Naime, tim iz Nunjeza dočekali su brojni navijača u Kordobi, priredivši im pravu žurku paljenjem baklji, vatrometa i petardi.

Po izlasku iz autobusa, članovi ekipe su prišli navijačima da se fotografišu, daju autograme i zahvale im se na toplom prijemu. Među aplauzima, pa čak i molbama upućenih Martinu Demikelisu da ne sluša eventualne ponude Bajerna iz Minhena, pojedini navijači nisu mogli da izbegnu suze, zbog emocija da vide svoje idole izbliza.

Izabrane vesti

Protiv Taljeresa, aktuelni prvak Argentine mora da se vrati na put pobede posle nerešenog rezultata 1:1 u Superklasiku protiv Boke koji je, čini se, ostavio gorak ukus kod Milionerske javnosti. Da bi to uradio, Demikelis planira neke promene, a glavna je povratak Migela Borhe u napad.

01.30: (2,85) Taljeres (3,20) River Plejt (2,40)

Još uvek neporažen ove sezone, River Plejt stiže samouveren sa željom da prekine niz bez pobede i konačno savi protiv Taljeresa, koji je od početka sezone pobedio u dva od tri meča kod kuće. Štaviše, duel uključuje dva najbolja napada u takmičenju. Utakmica će se igrati noćas (01.30) na stadionu Mario Alberto Kempes, koji se nalazi u gradu Kordobe.

Taljeresa ne može da računa na Matijasa Gomeza koji je povređen. Ipak, El Taljerin će imati prednost da igra pred svojim navijačima u ovom kolu i veruje u svoju kolektivnu igru i u to da bi mogao da iznenadi River. Međutim, tim se u fudbalskoj javnosti pojavljuje kao veliki autsajder i moraće da se oporavi posle dva uzastopna kiksa, remija sa Belgranom i porazom od Barakas Sentrala, oba u gostima.

U poslednjih pet zvanično odigranih mečeva, sastav Valtera Riboneta zabeležio je dve pobede, dva remija i samo jedan poraz, pobedivši Rosario Sentral i Argentinos Juniorse, dok je nerešeno odigrao sa Institutom i takođe sa Belgranom, pored poraza od Barakas Sentrala. Klub se trenutno nalazi na šestom mestu na tabeli Grupe A Liga kupa Argentine sa 11 osvojenih bodova i udaljen samo dva boda od četvrtog mesta i zone plasmana u četvrtfinale.

Igrajući kao domaći tim, na stadionu Mario Alberto Kempes, Taljeres je zabeležio učinak od četiri pobede, četiri remija i samo dva poraza u poslednjih deset odigranih mečeva.

Sa ciljem da spusti Barakas Sentral sa vrha Zone A Liga kupa, River Plejt će tražiti tri boda protiv Taljeresa u Kordobi. U potrazi za pobedom posle tri uzastopna remija, Martin Demikelis bi napravio samo jednu modifikaciju u svom timu. Najjača promena koju će tehnički direktor napraviti u startnoj postavi biće povratak Migela Anhela Borhe, najboljeg strelca šampionata zajedno sa Adrijanom Maraviljom Martinesom, koji se već oporavio od male povrede kvadricepsa desne noge. Da bi napravio modifikaciju, trener bi morao da izostavi Pabla Sezara Solarija, autora jedinog gola protiv Boke Juniors u nedavno odigranom Superklasiku.

Jedno od glavnih pitanja je i ime četvrtog veznog. Demikelis već zna da će nastaviti sa Rodrigom Viljagrom kao centralnim veznim, nakon što je odigrao dobru ulogu u svom prvom Superklasiku, i Načo Fernandezom i Ezekijelom Barkom kao ofanzivnijim veznim igračima. Ako se prikloni svom stavu koji je imao pred duel sa Bokom, starter će biti Klaudio Ečeveri. S druge strane, ako je posvećen pojačanju veznog reda, ideja je da Nikolas Fonseka uđe kao četvrti vezni igrač.

23.15: (2,35) Independijente (3,00) Argentinos Juniors (3,10)

Sve ostalo bi usledilo na isti način. Iako se pojavila mogućnost da Sebastijan Boseli pređe na desnog beka, sve ukazuje da će Andres Erera nastaviti kao starter. Ostatak odbrane činiće Leandro Gonzales Pirez, Paulo Diaz i Enco Diaz, dok će na golu biti već standardni Franko Armani. Što se tiče napadača, drugi ofanzivac biće Fakundo Kolidio. S druge strane, Manuel Lanzini i Santjago Simon bili bi dva bitna nedostatka koje će Demikelis morati da zameni. Obojica su povređeni, i još nisu ušli u odgovarajući ritam. Ideja je da se na listu igrača koji mogu da nastupaju, vrate sledeće srede protiv Independijentea iz Rivadavije.

River Plejta ima tri uzastopna remija ove sezone i želi da pobedom prekine taj niz. Milioneri se nalazi na četvrtom mestu grupe A Liga kupa Argentine sa 13 bodova. Kao gost, River Plejt je zabeležio nedavni učinak sa četiri pobede, četiri remija i samo dva poraza u poslednjih deset odigranih mečeva.

Dosadašnja istorija sukoba ova dva kluba, na strani je River Plejta sa 30 pobeda, naspram Taljeresovih 17, uz 13 nerešenih ishoda. Poslednji duel Milioneri i Taljerinosi odigrali su početkom oktobra prethodne sezone, kada je na Monumentalu, ekipa Martina Demikelisa slavila mainimalnom pobedom i golom Solomona Rondona, sadašnjim napadačem meksičke Pačuke.

LIGA KUP ARGENTINE – 8. KOLO

Četvrtak

Himnasija la Plata Instituto 1.3 (0:1)

/Dominegez 60 – Suarez 27, Puebla 67pen, Bej 84/

Petak

Urakan – Rosario 2:0 (2:0)

/Puseto 22, De la Fuente 31/

Rivadavija – Barakas Sentral 1:3 (0:1)

/Kavaljero 53 – Zalazat 43, Kantero 49, 68/

Tigre – Kordoba Santijago 1:0 (1:0)

/Forlaz 45+1/

Subota

Banfild - Deportivo Riestra 2:0 (1:0)

/Sepulveda 24, Himenez 78/

Platense - Rasing 0:0

Sarmijento - Union Santa Fe u toku

Atletiko Tukuman - Velez u toku

23.15: (2,35) Independijente (3,00) Argentinos Juniors (3,10)

Nedelja

01.30: (2,85) Taljeres (3,20) River Plejt (2,40)

21.00: (2,25) Defensa i Hustisija (3,00) Lanus (3,30)

21.00: (2,40) Godoj Kruz (3,00) Estudijantes (3,00)

23.15: (1,73) Boka Juniors (3,35) Belgrano (4,90)

Ponedeljak

01.30: (2,20) Njuels Old Bojs (3,00) San Lorenco (3,40)

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaArgentina 1ArgentinaRiver PlejtTaljeres Kordoba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara