Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Rize traži izlaz iz krize

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.02.21. | 08:45

Zeleno-beli još nisu slavili s novim trenerom, Rumunom Marijušom Šumadikom. Erzurum u opasnoj zoni, ali bez poraza pet kola. Tradicija da pada malo golova u duelu ova dva tima

Ekipe iz donjeg dela tabele, Rize i Erzurum (17.00), otvaraju 24. kolo elitne lige Turske. Iako domaćin ima četiri boda više gosti su u boljoj formi. Erzurum ne zna za poraz već pet kola (dve pobede i tri remija), ali je i dalje na mestu koje vodi u niži rang. Rize još nije slavio s novim trenerom, Rumunom Marijušom Šumudikom koji je stigao na kormilo ovog tima iz Gazijantepa. Ekipa je bez pobede četiri kola.

Domaćin će biti jači za Tunaja Toruna i Ismaila Kojbasija koji su se oporavili od povreda. Fernando Boldrin i Emir Dilaver su suspendovani zbog kartona kod Rizea. I dalje je povređena prva zvezda tima, iskusni Francuz Loik Remi, a van stroja je i Erik Sabo. Kod gostiju zbog povreda ne mogu da igraju Elba Rašani, Gabrijel Obertan i El Kabir.

Izabrane vesti

U prvom delu sezone nije bilo golova u duelu ova dva tima. Kada igraju Rize i Erzurum nema mnogo golova. Na poslednja tri meča je pao samo jedan pogodak. Rize je slavio minimalnim rezultatom 2019. godine. U prethodne četiri godine odigrali su pet mečeva, a Erzurum je bez pobede. Rize ima dva trijumfa, dok su tri utakmice završene bez pobednika. Ni na jednoj od tih utakmica mreže se nisu tresle više od dva puta.

Erzurum spada u neefikasnije timove u turskoj Superligi. Postiže manje od gola po meču (21 na 23 utakmice). U prethodna četiri kola uvek je bilo 0-2 pogotka na mečevima Erzuruma. Najbolji strelac Rizea je češki napadač Milan Škoda sa osam golova, dva više od Remija koga nema dugo na terenu zbog povrede.

Prvu utakmicu 24. kolu šampionata Turske, Rize - Erzurum (17.00) možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

RizeErzurumTurska 1TurskaTurska Super ligturska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara