(©Reuters)
(©Reuters)

Rnić i Jojić u Ligi Evrope

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.07.20. | 19:38

Volfzberger drugu godinu uzastopno treći u Austriji

Jesenas je premijerno igrao grupnu fazu Lige Evrope, više nego dobro se držao u grupi sa Borusijom iz Menhengladbaha, Romom i Istanbul Bašakšehirom, a u drugoj polovini 2020. opet će u drugo po kvalitetu UEFA klupsko takmičenje. U poslednjem kolu prvenstva Austrije, Volfzberger je overio direktan plasman na međunarodnu scenu.

Presudila je pobeda popularnih Vukova nad bečkim Rapidom. Na Lavantal areni bilo je 3:1 za sastav sprskih internacionalaca, Nemanje Rnića i Miloša Jojića, što je u kombinaciji sa porazom LASK-a od Salcburga bilo dovoljno ekipi Ferdinanda Feldhofera da ponovi lanjski uspeh.

Izabrane vesti

Pratili su Volfzberger veliki maleri u poslednjih nekoliko kola plej-ofa, primao je golove u završnici susreta, ostajao bez bodova na sulude načine, ali je na kraju ipak došao do zacrtanog cilja. A veliku ulogu na tom putu imali su bivši prvotimci Partizana.

Rnić je već sedam godina u klubu, nekoliko puta je produžavao ugovor, sadašnji mu važi do leta naredne godine i izvesno će biti tu kad Vukovi od jeseni ponovo budu igrali Ligu Evrope. Ove sezone skupio je 32 utakmice u svim takmičenjima i pravi je stub odbrane. Ogromnu pomoć dobio je u liku Miloša Jojića. Još jedan nekadašnji igrač crno-belih stigao je zimus na pozajmicu iz Istanbul Bašakšehira, počeo apsolutno svaku utakmicu od dolaska, dao dva gola i upisao pet asistencija – poslednju baš danas za tri gol Volfzbergera – i tako sam sebe vratio na fudbalsku mapu.

Čini se, u idealnom trenutku, sledi prelazni rok, a sa ovakvom minutažom i učinkom može Jojić da se nada pronalasku boljeg angažmana od Bašakšehira, gde ga trener nije imao u planu. Ko zna, možda ga i Volfzberger otkupi.

Bilo kako, prvenstvo Austrije je gotovo: Salcburg je odbranio titulu i igraće u grupi Ligi šampiona, Rapid će kao drugoplasirani u kvalifikacije za elitno takmičenje, Volfzberger direktno ide u Ligu Evrope, a LASK u kvalifikacije, dok će još jedan predstavnik u eliminacijama za isti kup biti poznat posle baraža. 

AUSTRIJA 1, PLEJ-OF - 32. KOLO

Nedelja

LASK - Salcburg 0:3 (0:2)

Šturm - Hartberg 1:4 (1:3)

Volfzberger - Rapid 3:1 (2:0)



tagovi

Nemanja RnićMiloš JojićVolfzberger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara