Robin Koh (©Reuters)
Robin Koh (©Reuters)

Robin Koh – reprezentativac Nemačke koji je odjavio Benfiku i cilja Seriju A ili Premijer ligu

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.08.20. | 13:36

Britanski mediji pišu da će Lids ponuditi 22.000.000 evra kako bi se domogao zamene za Bena Vajta, zainteresovani i Italijani

Benfika je sve samo ne mali klub, a defanzivac Frajburga Robin Koh nedavno je odbio da potpiše ugovor sa Orlovima. Mladi Nemac je imao druge planove i ambicije usko vezane za nastavak karijere u nekoj od liga petice, preciznije Premijer Ligi ili Seriji A.

Sa Ostrva ga merkaju Totenhem i Lids, a domaći mediji pišu da je novi premijerligaš spreman da zamenu za Bena Vajta plati oko 22.000.000 evra. U borbu sa Englezima trebalo bi da se uključe Lacio i Napoli, ali prevagu će odneti onaj klub koji ambicioznog Nemca ubedi da je njegov projekat najozbiljniji i i koji ćemu dati priliku da konstanto raste i nadograđuje se.

Izabrane vesti


Frajburg je poznat kao kovnica mladih talenata, a bilo je planirano da dvojica ovog leta završe na Lužu. Najbolji strelac prethodnog evropskog prvenstva za igrače do 21 godine Luka Valdšmit predstavljen je u crvenom delu Lisabona za 15.000.000 evra, ista suma dogovorena je i za 24-godišnjeg Koha, koji je odbio da nastavi karijeru u Primeiri.

Razlog je jednostavan. Momak koji je od 2019. član A selekcije Nemačke smatra da su njegovi potencijali i mogućnosti iznad Benfike i prvenstva u kojem se ona takmiči, iako bi mu pružila priliku da nastupa u Ligi šampiona što je njegov dečački san. Fudbalski pedigre defanzivca nije upitan – otac mu je Hari Koh, nekadašnji centralni bek koji je 1998. sa tek promovisanim Kajzerslauternom osvojio Bundesligu. Sa 191 centimetrom visine, Robin je u Frajburgu igrao jednog od dvojice štopera u formaciji sa četvoricom pozadi, a bez problema se snalazio u sistemu 3-5-2, kao levi centralni defanzivac, iako mu je jača desna noga.

Koh ima ugovor na još godinu dana i želi da ode. Frajburg je pokazao da ima nameru da ga proda i iskoristi poslednju priliku da zaradi na momku kojeg je pre tri godine platio Kajzerslauternu 4.000.000 evra. Reprezentativac Nemačke je svestan da će mu dugoročno zadržavanje na spisku Pancera biti neophodan transfer u klub koji igra na visokom nivou u Ligama petice.


tagovi

Robin Koh

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara