Foto: Reuters
Foto: Reuters

Robinson podgrejao nade Srbije: Irci slavili posle 27 meseci, i to pred gostovanje Portugalije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.10.21. | 19:59

Dvostruki strelac potpisao pobedu Republike Irske (3:0) protiv Azerbejdžana

Prvi put od juna 2019. godine i trijumfa nad Gibraltarom (2:0) reprezentacija Republike Irske upisala je pobedu, a trijumf nad Azerbejdžanom (3:0) u Bakuu stigao je u idealnom trenutku po Orlove - uoči duela sa Portugalijom.

Uprkos činjenici da su Portugalci i Irci u fudbalskom svetu različite fudbalske galaksije, prva pobeda od dolaska Stivena Kenija na selektorskiu klupu predstavljaće odličnu uvertiru pred novembarsku utakmicu u Dablinu sa Portugalijom, konkurentom Srbije za prvo mesto u Grupi A.

Izabrane vesti

Pobedu gostiju sa dva pogotka u prvom poluvremenu trasirao je Kalum Robinson, a posao koji je u velikoj meri obavio napadač Vest Bromvič Albiona dovršio je Ogbene u 90. minutu pogotkom za konačnih 3:0.

Inspirisani ofanzivac mrežu rivala je načeo u 7. minutu posle fenomenalne timske akcije i proigravanja Mekklina koje je ukrasio neodbranjivim udarcem sa ivice šesnaesterca.

Boljke defanzive Azera ponovo su do izražaja došle u 39. minutu kada su Kenijevi izabranici iz gotovo preslikane akcije i posle još jednog udarca sa distance Robinsona udvostručili prednost. U želji da izbegne peti poraz selektor domaćina Đani de Bjazi pokušao je promenama u nastavku utakmice da probudi svoj tim, ali bezuspešno, te je Ogbene golom u poslednjem minutu overio veliku pobedu Republike Irske.

Trijumf Irske, prvi posle 27 meseci stigao je u idealnom trenutku za Srbiju i podgrejao nade Orlova da bi Kenijevi izabranici mogli da ponove dobro izdanje i u novembru protiv Portugalije lidera Grupe A. U međuvremenu, Irska će odigrati duel sa Katarom koji nema rezultatski značaj.

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO - 7. KOLO

Subota

GRUPA A

Azerbejdžan - Republika Irska 0:3 (0:2)

/Robinson 7, 39, Ogbene 90/

20.45: (8,50) Luksemburg (4,70) Srbija (1,43)



tagovi

kvalifikacije za svetsko prvenstvoKvalifikacije za SP 2022.IrskaAzerbejdžanreprezentacija AzerbejdžanaKalum Robinson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara