Rodić u duelu sa Mariom Mandžukićem (Starsport)
Rodić u duelu sa Mariom Mandžukićem (Starsport)

Rodić po principu Nemanje Radonjića: Kvalifikacije, pa odlazak

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.06.21. | 09:58

Nazire se kraj velike sage

Jedan od najuticajnijih igrača Crvene zvezde u poslednje četiri sezone Milan Rodić je tvrd u stavu. Želi da posle sjajnog perioda na Topčiderskom brdu konačno ostvari još jedan inostrani transfer. Pravda takvo razmišljanje zasićenjem i činjenicom da je u Crvenoj zvezdi praktično uradio sve. Iza Milana Rodića su četiri šampionske titule, koliko imaju Marko Gobeljić, Milan Borjan i El Fardu Ben, zatim trofej kupa, dva učešća u Ligi šampiona i identičan broj evropskih proleća.

Sa druge strane uprava i sportski sektor Crvene zvezde imaju drugačija razmišljanja. Žele da nekadašnjeg reprezentativca Srbije ostavi na Marakani još godinu dana, kako bi aktuelni ugovor odradio do kraja... Uostalom, crveno-beli u aktulenom igračkom kadru nemaju pravu alternativu za Milana Rodića.

Izabrane vesti

O statusu iskusnog levog beka biće reči i narednih dana u kancelarijama u Ljutice Bogdana. Ali čini se da se razrađuje kompromisno rešenje, odnosno da je Milan Rodić pokazao spremnost da izađe u susret šefu stručnog štaba Dejanu Stankoviću. Naime, prema saznanjima MOZZART Sporta Rodić nema ništa protiv da njegov odlazak bude realizovan po principu transfera Nemanje Radonjića. Odnosno da, vrlo brzo, tokom ovog leta potpiše predugovor sa nekim od zainteresovanih klubova i da potom odradi evropske kvalifikacije do kraja i pomogne Crvenoj zvezdi da se domogne grupne faze.

Takav rasplet doneo bi crveno-belima „grejs period“, odnosno pružio im mogućnost da do kraja avgusta reše već sezonama deficitarnu poziciju levog beka. Crveno-beli nisu zadovoljni ponudom na domaćem tržištu, pa su stoga naciljali Kolumbijca iz redova španskog Elčea Hoana Mohiku. Međutim, mnogo prepreka treba srušiti pre nego što se potencijalni transfer realizuje. Angažovanje domaćeg špica je i dalje prioritet. Dolazak Prijovića otvorio bi prostor za angažovanje stranca na poziciji levog beka i, vrlo verovatno, naterao ljude iz Crvene zvezde da uđu u pregovore oko Mohike, beka koji ima iskustva igranja u Ligi šampiona. 

Kao nova destinacija Milana Rodića pominje se Turska. Iskusni bek ima pozive iz nekoliko klubova Superlige, čijii predstavnici su svesni da ulazi u poslednju godinu ugovora i da mogu da obezbede njegov potpis za minimalno obeštećenje. Tim pre što Rodić ima 30. godina.

On je želeo da da napusti Ljutice Bogdana i u prethodna dva prelazna roka. Ostajao je zbog dobrih odnosa sa Dejanom Stankovićem i upravom kluba, koji su ga viddeli kao kapitalca odbrambene četvorke.



tagovi

Milan RodićHoan MohikaFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara