Johan Mohika (©AFP)
Johan Mohika (©AFP)

Zvezda naciljala beka iz Primere! Komplikovano je, zavisi i od špica

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 09:58

Hoan Mohika u tefteru crveno-belih

Milan Rodić već godinama bez prave alternative, izmoren, čak i zasićen superligaških terena. Odavno bi otišao da je Crvena zvezda uspela da mu pronađe zamenu. Pozicija levog beka dugo muči sportski sektor crveno-belih. Pa se sada u Ljutice Bogdana nadaju da su konačno pronašli pravi odgovor. Prema saznanjima Mozzart Sporta Zvezdin novi pik je Hoan Mohika.

Reč je o fudbaleru Đirone, koji je protekle sezone igrao na pozajmicama, jesenas u Atalanti (13 utakmica, mada ne sa velikom minutažom), na proleće u Elčeu u Primeri (prilično standardan). Pre toga je u Evropi branio i boje Rajo Valjekana i Valjadolida, a od 2015. član je i reprezentacije Kolumbije sa kojom je igrao i na Mundijalu 2018. godine.

Izabrane vesti

Ugovor sa Đironom mu ističe na leto 2022, pa je Kataloncima ovaj prelazni rok poslednja šansa da na 28-godišnjem defanzivcu zarade iole ozbiljan novac.

To je međutim samo deo problema za Crvenu zvezdu. Na Topčiderskom brdu bi najradije da zadrže Rodića, koji ima ponude iz Turske. Međutim, svesni su i u Ljutice Bogdana da je uz Milana Borjana najstandarniji igrač Crvene zvezde u poslednje četiri, renesansne godine, zaslužio dozvolu da ode ako se ukaže šansa da se sa 30 godina dobro uhlebi. I njemu ugovor ističe na leto 2022. godine.

Zvezda dakle svakako mora da juri zamenu, ali Mohika je komplikovana opcija. I zbog Rodićevog statusa i zbog kasnijih pregovora sa Đironom, ali i zbog dozvoljenog broja stranaca u Superligi. U timu Dejana Stankovića već su Seku Sanogo, El Fardu Ben, Filipo Falko, Gelor Kanga, Aksel Bakajoko... Da ne računamo Ričarda Odadu i Dijega Falčinelija, koji verovatno neće biti tu kad sezona počne.

A baš kad ode Falčineli moraće Zvezda da pronađe još jednog špica. I samo ako to bude domaći fudbaler Zvezda će krenuti po Mohiku. Ideja je bila da se postigne dogovor sa Aleksandrom Pešićem, ali je on izabrao da za platu od 650.000 evra u prvoj sezoni potpiše za turski Karagumruk. Svakako sredina sa manjim pritiskom od onog koji bi trpeo u Zvezdi.

I dalje je aktuelna i varijanta sa Aleksandrom Prijovićem, ali za sada dogovora nema, pošto korpulentni napadač traži platu od 800.000 evra za dve prve sezone u Zvezdi, a potom još 1.200.000 za treću.

Podsetimo, Zvezda je u ovom prelaznom roku produžila ugovor sa Aleksandrom Kataijem, dovela Aleksandra Dragovića, a ostala bez Nemanje Milunovića. Još se čeka i ozvaničenje saradnje sa Aleksandrom Kolarovim, ali on je svakako planiran da u poznim igračkim godinama krpi na mestu štopera, ne da odmeni Rodića na beku.


tagovi

Hoan Mohika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara