Rodžers srušio užasni Čelsi iz 16. pokušaja, Lester ide na čelo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.01.21. | 23:05

Lisice prve makar do sutra...

Navijači su se ponadali da se Čelsi budi, da bi ona pobeda na Krejven kotidžu prošlog vikenda mogla da bude možda čak i prekretnica sezone, da stvari krenuti nabolje za Plavce, međutim večeras u lisičijoj jazbini laganih i gotovo rutinskih 2:0 za Lester. Četa Brendana Rodžersa ide na čelo tabele makar do sutra, dok Frenku Lampardu ostaju mnoge brige. Liga šampiona sve je dalje, a pored problematične odbrane (samo je Mančester Junajted primio više golova u TOP 10 od Čelsija) danas se pokazalo da njegovim momcima ozbiljno počinje da škripi i u napadu.

Za 90 i kusur minuta Plavci su stvorili samo dve poluprilike. U dosadašnjem delu prvenstva postalo je uobičajeno da njihova defanzivna tu i tamo zabrlja, ali makar je dosta toga funkcionisalo u navali. O tome govori i podatak da momci sa Stamford Bridža treći po broju postignutih pogodaka u Engleskoj... Večeras, međutim, Brendan Rodžers je zatvorio sve prilaze svom golu. Odbrana Lestera na čelu sa Džonijem Evansom bila je izuzetna, a o tome će najbolje podatak da su najbolje šanse Čelsija bile: jedan slab pokušaj Abrahama glavom posle kornera i traljav udarac Hakija Ziješa u sudijskoj nadoknadi koji je Kasper Šmajhel lagano ukrotio.

Izabrane vesti

I kao rezultat svega - prva pobeda Rodžersa protiv Čelsija u karijeri. Prva iz 16. pokušaja...

Statistički gledano gosti iz Londona bili su gotovo izjednačeni sa Lesterom. U pojedinim segmentima čak i dosta bolji (posed lopte), ali treba imati na umu da su pokušaji domaćina bili mnogo opasniji. I akcije i šutevi sa distence.

Meč na King pauer stadionu rešen je u prvih 45 minuta. Golove su postigli Vilfred Endidi u 7. minutu i Džejms Medison u 41. Medisonu je to treći pogodak u nizu na premijerligaškim utakmicama, što nikada ranije u karijeri nije uspeo da uradi. A valja pomenuti i da je između dva gola pogodio prečku.

U Čelsiju nije lako pronaći pozitivne primere. Lampard je još jednom ukazao šansu od prvog minuta najskupljem pojačanju Kaiju Havercu i ovaj je bio jedan od najslabijih na terenu. Nikako mladi Nemac da pronađe onu magiju što ga je učinila igračem od 80.000.000 evra...

Timo Verner počeo je sa klupe, šansu je dobio u 68. minutu i u finišu pogodio mrežu Lestera, ali ispostavilo se iz ofsajda. Njegov post je tako produžen za još koji dan. Gol nije postigao od početka novembra.

Lester sada čeka FA kup, pa dve teške ligaške utakmcie sa Evertonom i Lidsom. Čelsi mora da se vadi kod kuće protiv Barnlija i Vulverhemptona, posle čega mu sledi gostovanje Totenhemu.

PREMIJER LIGA - 18. KOLO

Utorak 12.01.

Šefild Junajted - Njukasl 1:0 (0:0)

/Šarp 73pen/

Vulverhempton - Everton 1:2 (1:1)

/Neves 14 - Ajvobi 6, Kin 77/

Sreda 13.01.

Mančester Siti - Brajton 1:0 (1:0)

/Foden 44/

Četvrtak 14.01.

Arsenal - Kristal Palas 0:0

Utorak

Vest Hem - Vest Bromvič Albion 2:1 (1:0)

/Bouven 45+2, Antonio 66 - Mateus Pereira 51/

Lester - Čelsi 2:0 (2:0)

/Endidi 7, Medison 41/

Sreda

21.15: (5,80) Fulam (3,90) Mančester Junajted (1,60)

Četvrtak

21.00: (1,25) Liverpul (6,25) Barnli (11,0)

Odloženo

Aston Vila - Totenhem

Lids - Sautempton

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer liga

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara