Drente (©Reuters)
Drente (©Reuters)

Rojston Drente ima novi klub, iz Mursije prelazi u – Mursiju

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.12.21. | 18:21

Iz petog ide u četvrti rang

Mnogo je fudbalera širom sveta koji u 34. godini i dalje igraju na vrhunskom nivou, u najjačim klubovima i ligama sveta. Ali, zvezda Rojstona Drentea davno je sišla sa horizonta.

Njegov poslednji ozbiljniji klub za koji je nastupao bila je Sparta iz Roterdama, čiji je dres nosio u sezoni 2018/19. Od tada je silazio sve niže i niže u dubine fudbalskog „pakla“.

Izabrane vesti

Španska Marka je danas objavila informaciju da će Drente u zimskom prelaznom roku promeniti klub. Iz Rasing Mursije, čiji je sada član, preći će u – Real Mursiju. Isti je grad, ista zemlja, sličan i naziv klubova, ali je razlika u jednom rangu.

Rasing Mursija, za koju je Holanđanin igrao ove jeseni, nastupa u petom rangu španskog fudbala, takozvanoj Terceri i to u grupi 13. Godinu je Drenteov tim završio na trećem mestu tabele.

Njegov novi klub, Real Mursija, takmiči se u četvrtoj ligi Španije, takozvanoj Segundi B, grupi 5, gde posle 16 kola zauzima četvrto mesto na tabeli.

Kako piše Marka, Drente se usmeno dogovorio sa novim klubom i biće prvo pojačanje Real Mursije kada zvanično krene zimski prelazni rok. Iako je sigurno mogao mnogo bolje da prođe u karijeri, jer je važio za supertalenta svetskog fudbala, Holanđanin se ne kaje zbog brojnih incidenata koji su ga saplitali tokom najboljih igračkih dana.

Ne žalim ni za čim. Srećan sam zbog onoga ko sam, kakav mi je život bio. Postao sam čovek zahvaljujući fudbalu“, rekao je Drente u jednom od intervjua za španske medije.

Rojston Drente je tokom karijere igrao za Fajnord, Real Madrid, Erkules, Everton, Alaniju, Reding, Šefild Venzdej, Kajzeri, Banijas, Spartu Roterdam, Kozaken Bojs i Rasing Mursiju. Za A reprezentaciju Holandije odigrao je jednu utakmicu.



tagovi

Rojston DrenteMursija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara