Roke Santa Kruz (desno) slavi gol sa saigračem (©Reuters)
Roke Santa Kruz (desno) slavi gol sa saigračem (©Reuters)

Roke Santa Kruz prkosi biologiji: Ima 40 godina i pet golova u poslednjih pet mečeva (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.06.22. | 03:29

Nekadašnji napadač Bajern Minhena vodi Libertad ka tituli u rodnom Paragvaju

Za dva meseca i dva dana Roke Santa Kruz slavi 41. rođendan, ali to ga ne sprečava da postiže golove kao što je umeo noseći dres Bajern Minhena ili Blekburna.

U poslednjih pet mečeva pet puta je bio strelac za Libertad, koji svojim pogocima vuče ka titulu u prvenstvu Paragvaja. Doduše, protiv Guaranija u gostima lider je morao da se zadovolji bodom (1:1), ali dovoljnim da pet kola pre kraja Aperture prednost u odnosu na drugoplsirani Sero Portenjo uveća na sedam bodova (uz utakmicu više).

Izabrane vesti

Pribojavali su se navijači Libertada kako će izgledati njihov tim bez najboljeg strelca ove sezone, 18-godišnjeg Hulija Ensisa, koji je prodat Brajtonu za 10.000.000 evra. Mladi napadač dao je 11 golova i imao tri asistencije u 14 mečeva, čime je značajno primakao ekipu 22. titulu. A, tamo gde je mladić stadio, nastaviće veteran.

Roke Santa Kruz je u 37. minutu odlično pratio akciju i iz prve smestio loptu u mrežu. Nije mu zasmetalo što je reagovao iz drugog plana, jer je ona bila namenjena saigraču koji ju je promašio. Kao da je predosetio šta će se desiti, te se nije dao iznenaditi. Bio je to njegov sedmi pogodak u 15 nastupa.

Delovalo je da bi gosti mogli do sva tri boda, međutim, početkom drugog poluvremena poremetilo ih je isključenje Ernesta Kabaljera. U toku je bio 54. minut kada su ostali s igračem manje, a fudbaleri Guaranija umeli su da iskoriste brojčanu prednost. Posle glavometa u 69. minutu pred golom Libertada, Roberto Fernandez doneo je izjednačenje domaćinima. Do kraja se rezultat, ipak, nije menjao. Guarani nije iskoristio lepu šansu da pobedi. Gosti su uspeli da se odbrane i osvoje važan bod u šampionskoj trci, u kojoj će za tri kola igrti upravo protiv direktnog rivala, drugoplasiranog Sero Portenja.

PARAGVAJ 1 (APERTURA) – 18. KOLO

Nedelja

Gvairenja – General Kabaljero 1:2 (0:1)

/Paniagva 58 – Gonzalez 3, Auče 73/

Ponedeljak

Sol de Amerika – Nueve de Oktubre 0:0

Nasional – Takuari 3:0 (1:0)

/Prieto 17, 51, Bruera 53/

Utorak

Guarani - Libertad 1:1 (0:1)

/Fernandez 69 - Santa Kruz 37/

23.00: (3,90) Amelijano (3,45) Olimpija Asunsion (1,87)

Sreda

01.15: (1,50) Sero Portenjo (3,90) Resistensija (6,25)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

LibertadParagvaj 1Roke Santa KruzGuarani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara