Seržo Oliveira (©AFP)
Seržo Oliveira (©AFP)

Roma ispunjava Murinju želju: Oliveira ostaje na Olimpiku, u Portovu kasu može da kapne i do 20.000.000

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.03.22. | 14:08

Dogovor o otkupu biće postignut u toku aprila

Srpski reprezentativac Mile Svilar uspešno je prešao lekarske preglede i na kraju sezone preseliće se u Večni grad, a stanovnik Rima ostaće Seržo Oliveira. Portugalski vezista položio je ispit, Vučica je zagrizla i Žozeu Murinju biće ispunjena želja. Roma će aktivirati otkupnu klauzulu, pozajmica će prerasti u višegodišnju saradnju.

Pregovori između Rome i Žorža Mendeša, igračevog zastupnika, ušli su u završnu fazu. Serža Oliveiru od potpisa dele samo sitnice. A, definitivan dogovor o ostanku Portugalca trebalo bi da bude postignut već u aprilu, kada će Žorž Mendeš sesti za pregovarački sto sa predstavnicima rimskog kluba.

Izabrane vesti

Seržo Oliveira nalazi se u planovima Rome za iduću sezonu i Žoze Murinjo želi da se taj posao zaključi što pre. Obe strane su zadovoljne, proces preuzimanja prava na igrača od Porta ići će po ubrzanom postupku. Očekuje se da tačka na transfer bude stavljena i pre leta, a jedan od detalja koji treba da se utanači je hoće li ugovor biti na tri ili četiri godine.

Otkupna klauzula postavljena je na 13.000.000 evra, toliko će Roma uplatiti novca Portu, a ukoliko se ispune razni bonusu transfer bi mogao da bude težak i do 20.000.000 evra. Takođe, tu je i pozajmica na osnovu koje će se u kasu na Dragau sliti 1.500.000 evra, iako je isprva bilo reči o 500.000 manjoj sumi.

Od dolaska u rimski klub Oliveira je odigrao 11 utakmica – pritom samo jedanput nije bio starter – i upisao je tri gola i jednu asistenciju.



tagovi

RomaPortoSeržo OliveiraŽorž Mendeš

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara