Roma preživela Vlahovićevu atomsku bombu, Dibala i Abraham pronašli put kroz ruševine u Torinu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.08.22. | 20:29

Rimljani u prvom poluvemenu nekako izvukli živu glavu, a onda stigli do boda u nastavku meča - 1:1

Murnjova Roma je pokazala ono što nije imala prošle sezone, a to je specifična moć preživljavanja u situaciji koja je na momente delovala neizdrživo za klub iz Večnog grada. Vučica je uspela bukvalno da preživi atomsku bombu koju je u drugom minutu utakmice aktivirao Dušan Vlahović, pronađe put kroz ruševine torinske Arene i zahvaljujući Paulu Dibali i Tamiju Abrahamu stigne do dragocenog boda u prvom derbiju ove sezone - 1:1 (1:0).

Juventus nije uspeo da kruniše fenomenalno otvaranje utakmice, posle sjajnog projektila srpskog golgetera. Propustio je sastav Masimilijana Alegrija nekoliko odličnih prilika da duplira vođstvo u prvom poluvremenu, a poništen je i evrogol Manuela Lokatelija iz 25. minuta, jer je prethodno Vlahović dirao loptu rukom.

Izabrane vesti

Vučica je nekako uspela da sačuva živu glavu, a onda je Murinjo sa nekoliko izmena uspeo da podigne svoju ekipu. Sve to je nagrađeno izvrsno odrađenim prekidom u 69. minutu. Pelegrini je poslao loptu na drugu stativu, gde je volej uhvatio Dibala i u srcu peterca pronašao dobro postavljenog Abrahama.

Roma je polako počela da naplaćuje dobro odrađen prelazni rok, jer su igrači šampionskog karaktera definitivno doleli karakter ovom timu, što se na delu pokazalo upravo povratkom u život u drugom poluvremenu.

Juventus je nagovestio ogromne domete u uvodnom delu meča, ali je kasnije Alegrijev tim drastično pao, pa je u završnici meča, pole još nekoliko opasnih prekida, publika na Alijanc stadionu strepela od potpunog preokreta.

Ipak, posle svega viđenog, mora se reći da je Juventus više zaslužio da dođe do sva tri boda, ali je sa druge strane i dobio više nego jasnog i ozbiljnog protivnika u borbi za najviši plasman u ovoj sezoni.

Murinjo je ispunio ono što je najavio, a to je da će mesto povređenog Nikola Zaniola zauzeti Nemanja Matić. Vučica je dodatno pojačala manevar, ali je upravo srpski vezista zakasnio u situaciji pre prvog gola, kada je na 25 metara udaljenosti od gola neoprezno srušio Huana Kvadrada i omogućio Vlahoviću da pokaže na koji način može da izvede slobodne udarce.

Ipak, iskusnog igrača kao što je Matić nije previše poremetio taj trenutak, pa je bivši reprezentativac Srbije bio jedan od najzaslužnijih što su Rimljani kasnije uspostavili balans na sredini terena i postepeno počeli da preuzimaju kontrolu igre i rezultata.

Stara dama je u finišu prvog poluvremena zapretila preko Kvadrada takođe iz slobodnog udarca, a isti igrač je bio u odličnoj situaciji u 54. minutu, kada je njegov udarac prohujao pored leve stative. Međutim, ubrzo je usledio Romin odgovor iz prekida.

Svih 90 minuta na terenu proveo je i srpski reprezentativac Filip Kostić, koji je vodio veliku bitku sa protivničkim igračima i imao nekoliko opasnih prodora po levoj strani.



SERIJA A - 3. KOLO

Petak

Monca - Udineze 1:2 (1:1)

/Kolpani 32 - Beto 36, Udodži 77/

Lacio - Inter 3:1 (1:0)

/Anderson 40, Alberto 75, Pedro 86 - Martinez 51/

Subota

Kremoneze - Torino 1:2 (0:1)

/Sernikola 80 - Vlašić 17, Radonjić 65/

Juventus - Roma 1:1 (1:0)

/Vlahović 2 - Abraham 69/

20.45: (1,35) Milan (5,00) Bolonja (9,00)

20.45: (3,00) Specija (3,50) Sasuolo (2,45)

Nedelja

18.30: (2,50) Salernitana (3,30) Sampdorija (3,10)

18.30: (4,30) Verona (3,70) Atalanta (1,90)

20.45: (3,35) Fjorentina (3,50) Napoli (2,25)

20.45: (2,45) Leče (3,40) Empoli (3,05)



tagovi

Dušan VlahovićTami EjbrahamŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Roma
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara