Roma se konačno otvorila - 55.000.000 evra za špica i štopera!

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.09.20. | 11:15

Vučica u presingu na kapitalna pojačanja

Dugo je Roma mirovala u prelaznom roku i 20 dana pred njegov završetak je konačno rešila da otvori kasu i krene u šoping.

Vučica je na pragu dva kapitalna pojačanja koja će je koštati preko 50.000.000 evra. Poziciju centralnog napadača bi trebalo da reši Arkadijuš Milik dok se u odbrani očekuje dolazak Maraša Kumbule.

Izabrane vesti

Roma je sinoć napravila ključni pomak u pregovorima. Sa Napolijem je dogovorila Milikov transfer koji će ipak biti manji nego što se u prvi mah najavljivalo. Rimski klub će platiti 3.000.000 evra za pozajmicu Poljaka, 15.000.000 evra narednog leta za obavezan otkup njegovog ugovora i još 7.000.000 evra kroz lako ostvarive bonuse što bi transfer trebalo da zaokruži na 25.000.000 evra. Postoji i opcija da pozajmica bude manja, a bonusi veći ali na kraju je ista suma – 25.000.000.

Ostaje još samo da Milik konačno prelomi i pristane na ponudu Rome koja mu nudi 5.000.000 evra po sezoni za pet godina. Duplo više od onoga što trenutno zarađuje u Napoliju. Takođe, Milik će imati i zagarantovan status prvog špica što u Napoliju nije bio slučaj pored Mertensa, a pogtovo ne bi bio bio da je ostao ovog leta posle dolazaka Osimena i Petanje. Svi čekaju Milikovo “da” kako bi Roma mogla da realizuje prodaju Edina Džeka u Juventus.

Vučica je sinoć započela i operaciju dovođenja talentovanog albanskog štopera Maraša Kumbule koji je eksplodirao u Veroni prošle sezone. Za njega su interesovanje pokazivali skoro svi veliki italijanski klubovi, a Inter i Lacio su bili najviše zagrizli. Međutim, Veronina cena od 30.000.000 evra je bila prepreka za oba kluba. Roma je jedina spremna da plati tu cenu.

Nakon što su propali višemesečni pregovori da otkupi Krisa Smolinga od Mančester Junajteda, Vučica se okrenula Kumbuli i pokušava da ekspresno završi posao. Ponuda glasi: Pozajmica s obaveznim otkupom ugovora narednog leta za 30.000.000 evra. Ili 25.000.000 evra plus turski štoper Četin koji je ovog leta otišao iz Rome u Veronu na pozajmicu. Na Bentegodiju znaju da ne mogu da dobiju više od ovoga i dali su zeleno svetlo, a igraču je ponuđen ugovor vredan 1.500.000 evra po sezoni za četiri godine.

Rimski klub očekuje da oba transfera zatvori do kraja nedelja i da igrači čak budu u konkurenciji za tim na otvaranju sezone narednog vikedna. 

Podsetimo, Roma u dosadašnjem delu prelaznog roka nije kupila nijednog novajliju. Otkupljenje su pozajmice Karlesa Pereza (Barselona), Đanluke Manćinija (Atalanta) i Žordana Veretua (Fjorentina), a iz Čelsija je za džabe došao Pedro. sada je konačno kucnuo čas za letnji šoping.


tagovi

Arkadijuš MilikMaraš KumbulaLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara