Fonseka ©Reuters
Fonseka ©Reuters

Roma traži novog trenera: Da li mora da bude Portugalac?

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.04.21. | 11:41

Seržo Konseisao prvi izbor, a onda Ruben Amorim. Ukoliko "pukne" portugalska veza, slede pregovori sa Sarijem i Jurićem, a "džoker" bi mogao da bude Gasperini

Paulo Fonseka će po svemu sudeći ovog leta postati bivši trener Rome. Portugalac je prema tvrdnjama italijanskih medija ispustio konce u svlačionici, pa je stoga rastanak praktično rešena stvar.

Izvršni direktor Vučice Tijago Pinto, ujedno u ovom trenutku i čovek koji se za sve pita kada je u pitanju sportski sektor Rimljana, uveliko radi na pronalaženju rešenja. Portugalac kao glavne mete vidi upravo svoja dva sunarodnika. Na prvom mestu je Seržo Konseisao, koji godinama unazad radi izuzetan posao u Portu, a drugi supertalentovani strateg Sportinga Ruben Amorim.

Izabrane vesti

(4,40) TORINO (3,70) ROMA (1,80)

Pinto će igrati na kartu dobrih odnosa sa Konseisaom, sa kojim je već duže vreme u konstantnoj komunikaciji. Temperamentni strateg se odavno dokazao u svojoj zemlji i klub kao što je Roma predstavljao bi ogroman poslovni izazov za njega. U ovom trenutku, sportski sektor mu daje znatno veću prednost nego Amorimu.

Ako portugalske "veze" ipak ne budu dale rezultata, Rimljani će se okrenuti "domaćim" rešenjima. U prvom planu je stara želja Mauricio Sari, koji čeka 30. jun i 2.500.000 evra od Juventusa, kao kaznu zbog neobnavljanja ugovora, pa bi nakon toga mogao da se okrene Romi. Dobro upućeni Korijere delo sport kaže i da Sari šalje pozitivne signale ka Rimu, pa bi tu moglo da dođe do konačnog dogovora.

Klub iz Večnog grada sa dosta respekta gleda ka sjajnom hrvatskom treneru Ivanu Juriću koji radi fenomenalan posao u Veroni i mogao bi da postane opcija ukoliko svi prethodni pokušaji budu propali. Korijere piše da bi kao "džoker", onda kada to niko ne bude očekivao, mogao da iskoči i sjajni trener Atalante Đan Pjero Gasperini, koji spada u grupu najcenjenijih stručnjaka na Apeninima, zbog fenomenalnog posla koji godinama unazad obavlja u Bergamu.

 


tagovi

Paulo FonsekaSeržo KonseisaoMauricio SariRuben AmorimĐan Pjero GasperiniIvan Jurić

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara