Pjotr Zjelinski i Marko Arnautović u duelu (©Reuters)
Pjotr Zjelinski i Marko Arnautović u duelu (©Reuters)

Roma udarila u zid: Za Arnautovića ponudila 3.500.000, Bolonja odbila bez razmišljanja, traži 10.000.000

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.08.23. | 10:43

Klub iz Večnog grada sa igračem ima dogovor…

Na Olimpiko su ovoga leta stigla trojica igrača svi za džabe. Roma je potpisala defanzivce Rasmusa Kristensena i Evana Endiku, kao i vezistu Usema Auara, ali nije zatvorila gorući problem. Kuburio je rismki koub sa realizacijom prethodne sezone, bila mu je rak-rana i kristalno jasno je svima u Večnom gradu da će za napadača morati da se otvore.

Tami Ejbraham je u prvoj sezoni ostavio više nego dobar utisak, ali druga ni izbliza nije bila tako dobra. Andrea Beloti se sit ispromašivao u Seriji A, nije dao nijedan gol i ogroman teret pao je na prvu zvezdu tima – Paula Dibalu. Argentinac je sklon povredama, često je odsustvovao i tada Roma nije imala pravo rešenje u napadu, pa je novi špic prioritet ovoga leta. Transfer Markosa Leonarda je komplikovan, Alvaro Morata neće krenuti put Večnog grada, pa se Žoze Murinjo okrenuo Marku Arnautoviću.

Izabrane vesti

Prvi izbor Portugalca bio je Alvaro Morata, međutim, španski napadač odbacio je mogućnost da se preseli u glavni grad Italije. I rimski klub je po ubrzanom postupku krenuo po Srbina iz Beča.

“Roma? Trenutno nije opcija, ne razmišljam o tome. Murinjo? On je sjajan trener, dao mi je priliku da odigram prvi profesionalni meč. Veoma sam mu zahvalan i želim mu sve najbolje”, rekao je Alvaro Morata.

Italijanski klub je naleteo na zid kada je u pitanju Alvaro Morata, a naleteo je i kod Marka Arnautovića. Međutim, problem nije austrijski reprezentativac, sa njim je dogovor postignut, već Bolonja. Sa Olimpika su poslali prvu ponudu na stadion Roberto Dal Ara, tešku 3.500.000 evra, i ona je – odbijena.

Bolonja je bez razmišljanja odbacila mogućnost da pusti Marka Arnautovića u Romu za tu sumu, a italijanski mediji pišu da za austrijskog reprezentativca, koji ima ugovor do 2025. godine traži 10.000.000 evra. Ipak, nije reč o fiksnoj sumi, da se pregovarati, a deo bi mogao da bude isplaćen i kroz bonuse. Naravno, ukoliko bi ih Marko Arnautović na Olimpiku ispunio.

No, prvo će Roma morati da pošalje novu poboljšanu ponudu. Za Alavara Moratu bila je spremna da plati između 18.000.000 i 20.000.000 evra, i na tu kartu će Bolonja igrati. Iako Roma nije poznata kao izdašan platiša, trenutno sredstava im da pokrije transfer.


tagovi

Marko ArnautovićRomaBolonjaLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara