(©Reuters)
(©Reuters)

Romario: Bio sam bolji od Mesija

Vreme čitanja: 1min | ned. 05.02.23. | 11:56

„Kada gledamo moju poziciju na terenu“, kaže Brazilac

Veliki svetski fudbaleri često pate od vrlo izraženog ega, pa još ako su Brazilci...

Tako legendarni as Romario, nekadašnji golgeter Barselone i osvajač Svetskog prvenstva 1994. godine, kaže da je bio bolji špic nego što je to bio Leo Mesi u katalonskom klubu.

Izabrane vesti

Istina, Mesi je kao špic uglavnom igrao lažnu devetku, a najčešće je bio bočno ili kao polušpic, pa zbog toga Romario kaže da je bio bolja „devetka“ od njega.

Romario je dobio zadatak u intervjuu za ESPN da uporedi igrače iz njegove ere u Barseloni (1993/94), sa onima koje je vodio Gvardiola (2008/09). Jedno od pitanja je bilo da izabere napadača: Mesi ili Romario?

Romario. Igrali smo na različitim pozicijama. Na njegovoj poziciji Mesi je bolji. Ali, na mojoj, bolji sam bio ja“, odgovorio je Brazilac.

Po njegovom mišljenju, Barselona iz 1993. je bila mnogo jača od Gvardioline. Jer, Romario je izabrao Zubizaretu pre Valdeza, Gvardiolu pre Busketsa, Kumana pre Pikea, onda mu je Nadal bio bolji od Maskerana, Serhi od Abidala, Stoičkov od Vilje i Ćiki Begeristan od Pedra.

Jedino gde je „novijoj“ Barsi dao prednost je Alves ispred Ferera, Ćavi ispred Amora i Inijesta pre Bakera. Zanimljiv izbor, nema šta...


tagovi

romarioLionel MesiBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara