Ronaldinjo (©Reuters)
Ronaldinjo (©Reuters)

Ronaldinjo: Mbape, Nejmar i Mesi podsećaju na mene i volim da ih gledam, Pedri će pisati istoriju

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.04.22. | 18:40

"Kilijan me ne podseća na Ronalda, za Mesija sam znao da će biti veliki čim sam ga video", priča legendarni Brazilac

Plenio je talentom, znanjem i umećem. Do danas ostao najatraktivniji fudbaler kojeg je svet video. Driblinzima je bacao na kolena i najbolje defanzivce, milimetarski preciznim šutevima bacao u očaj najkvalitetnije golmane u svojoj eri. Ronaldinjo će ostati upamćen kao jedan od najboljih igrača svih vremena, pa kada god govori čitav fudbalski svet pažljivo sluša. U intervjuu za Radio Marka govorio je o interesantnim temama i istakao da ga od aktivnih fudbalera sebe vidi u Kilijanu Mbapeu, Nejmaru i Lionelu Mesiju.

Istina je da se takav fudbaler neće ponovo roditi, ali da se kod jedinih u tragovima vidi Ronaldinjovo umeće. Ipak je bio idol brojnim generacijama.

Izabrane vesti

"Veliki je broj igrača sa sličnim karakteristikama. Mbape, Nejmar i Mesi su igralči koje volim da vidim na terenu", rekao je Brazilac.

Mnogi porede zvezdu Pari Sen Žermena sa Ronaldom Nazariom, ali Ronaldinjo se ne slaže.

"Ne podseća me na njega", kratko je istakao.

Prisetio se i vremena kada je upoznao Mesija u Barseloni.

"Čim sam ga video mogao sam da vidim kvalitet koji je imao i znao da će napraviti nešto veliko. Odlično se slažemo, veliki je prijatelj".

Proveo je pet godina u Barseloni, osvojio dve titule u Primeri, dva Superkupa Španije i trofej Lige šampiona. Kao član Blaugrane osvojio je i jedinu Zlatnu loptu u karijeri.

Katalonski klub je prošao kroz turbulentan period, ali se pod vođstvom još jednog bivšeg Ronaldinjovog saigrača Ćavija uzdigao. Brazilac je optimističan.

"Bio je sjajan prijatelj i saigrač. Videlo se i tada da će ići tim putem jer je i na terenu izgledao kao trener. Veoma dobro razume kako fudbal funkcioniše".

U superlativima je pričao o novoj zvezdi Barselone, supertalentovanom Pedriju.

"Veoma je dobar i ima veliki kvalitet. Pisaće istoriju", rekao je Ronaldinjo za aktuelnog osvajača nagrade Zlatni dečko koja se daje najboljim mladim igračima na svetu.


tagovi

RonaldinjoLionel MesiNejmarKilijan EmbapePedri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara