Ronaldinjo (©Reuters)
Ronaldinjo (©Reuters)

Ronaldinjo: Šta hoće PSŽ? Najgore igrače na svetu?

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.22. | 15:18

Slavni Brazilac smatra da na Parku prinčeva nema razloga za promenu igračkog kadra

Još jedna sezona bez pehara Lige šampiona nagoveštava nove promene u Pari Sen Žermenu. Prvenstveno na klupi, a onda i u igračkom kadru.

Iako su se izabranici Maurisija Poketina prošetali Ligom 1, samo titula prvaka Francuske nije dovoljan trofej za katarske bogataše na čelu kluba. Za novac koji iz džakova sipaju u klupsku kasu zahtevaju status najboljeg u Evropi.

Izabrane vesti

Poketino im to nije omogućio i po svemu sudeći ubrzo posle preostala dva kola napustiće klupu, a sa njiim će kroz izlazna vrata i deo igrača. Maurio Ikardi, Anhel di Marija i mladi Ćavi Simons gotovo sigurno.

U intervjuu za RMC Sport slavni Ronaldinjo osvrnuo se na transfer politiku kluba u kom je započeo svoju evropsku karijeru (2001-2003) i česte promene fudbalera. Nije Brazilac zadovoljan takvim načinom poslovanja.

"Žele da promene sve? I da dobiju šta? Najgore igrače na svetu? Morate da sačekate dok se novi igrači priviknu na stil života i fudbala, mora da se ide korak po korak. Adaptacija na novo je normalna stvar, samo je potrebno strpljenje", smatra Ronaldinjo.

Nisu, međutim, samo novajlije predvođene Leom Mesijem podbacile. Mnogo više očekivalo se i od starosedelaca, pre svih Nejmara.

"Nejmar je jedan od najboljih igrača na svetu. Imao je nekoliko povreda ove sezone, ali kada je 100 odsto spreman, onda je zaista od velike važnosti za tim. Nejmar, Di Marija, Mesi... Najbolji igrači su na okupu i ako nisi zadovoljan njima, s kim onda misliš da igraš", još jednom se zapitao Brazilac.

Tema razgovora bilo je i predstojeće finale Lige šampiona između Real Madrida i Liverpula.

"Radi se od dva odlična tima, s odličnim igračima i želim im sreću i jednima i drugima. Real Madrid je veoma dobar, dobro igraju, ali pošto mnogo volim Barselonu navijaću za Liverpul".

Iako će navijati za Redse, Ronaldinjo ima svog ljubimca u redovima Madriđana.

"Volim Benzemu. On je igrač ogromnih kvaliteta, ali ne samo trenutno, već to traje dugo. Ove sezone stvari se odvijaju dobro po njega i nadam se da će osvojiti što je više moguće individualnih priznanja", priželjkuje nekadašnji golgeter Zlatnu loptu francuskom napadaču za 2022. godinu.

Lepim rečima govorio je i Kilijanu Mbapeu koji bi ovog leta mogao iz Pari Sen Žermena da pređe u Real.

"Dopada mi se mnogo kako igra. Najvažnije je da bude srećan, a ostalo će doći samo po sebi. Mogao bi da bude najbolji na svetu, samo da izabere gde će biti srećan i šta želi", savetovao je Ronaldinjo mlađeg kolegu.


tagovi

RonaldinjoPari Sen Žermen

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara