Luis Kastro (©Reuters)
Luis Kastro (©Reuters)

Ronaldo dobio novog trenera: Iz Brazila ispraćen zvižducima, u Ukrajini bio šampion, u domovini vodio Porto

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 14:48

Luis Kastro novi šef struke Al Nasra

Pokušaj sa Rudijem Garsijom nije uspeo. Hrvat Dinko Jeličić kratko ga je odmenio, a novi trener Al Nasra biće Luis Kastro.

Klub iz Rijada objavio je da će 61-godišnji Portugalac preuzeti tim čija je prva zvezda Kristijano Ronaldo, a nedavno mu se posle napetih pregovora sa Interom i samim igračem pridružio Marcelo Brozović. Ugovor je potpisan do leta 2025.

Izabrane vesti

Kastro u Saudijsku Arabiju stiže iz Brazila, gde je vodio Botafogo, trenutno prvoplasirani tim tamošnje Serije A sa sedam bodova više od Gremija. I pored toga, kao i osvojenog Kupa države Rio de Žaneiro, Portugalac je zvižducima ispraćen sa stadiona Nilton Santos, čime su navijači istakli nezadovoljstvo odlukom da napusti klub u trenutku kada se posle 13 kola nalazi na vodećoj poziciji.

Al Nasr je prošlu sezonu završio na drugom mestu saudijskog prvenstva, što je Garsiju koštalo posla, a i od Kastra se očekuje titula. Šampionsko iskustvo portugalski strateg donosi iz Ukrajine, gde se popeo na tron vodeći Šahtjor (2019/2020). Od zvučnijih klubova koje je vodio u svojoj karijeri ističe se Porto, gde je kao trener B tima imao ulogu prelaznog rešenja pred kraj sezone 2013/2014.

"Klubovi su kao život. Svi prolazimo... Odlazim sa sigurnošću da će oni koji ostanu biti ujedinjeni, poštujući vrednosti koje su nas vodile i dovele do pobeda kojima smo težili. Nastavite put ne zaboravljajući da će vas samo rad dovesti do uspeha. Za svakoga od vas rezervišem posebno mesto u svom sećanju", poručio je Luis Kastro navijačima Botafoga uprkos njihovoj ljutnji zbog odlaska.


tagovi

Kristijano RonaldoAl NasrBotafogo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara