Kristijano Ronaldo (Reuters)
Kristijano Ronaldo (Reuters)

Ronaldo: Evropski fudbal je u padu, spašava ga Premijer liga, u Arabiji jača liga nego u Americi

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.07.23. | 01:16

Portugalac tvrdi da je on otvorio Pandorinu kutiju i da svi sada žele u Saudijsku Arabiju

Nekada je Kristijano Ronaldo terorisao Seltu i dao joj 20 golova na 13 mečeva u dresu Reala, ali sada je Selta bauk za njegov tim. Stvari su se promenile u odnosu na vremena kada je Portugalac harao u dresu Kraljevskog kluba.

Danas igra za saudijski Al Nasr sa kojim je došao na pripreme u rodnu zemlju, u popularno odmarališe Algarve. Tamo je njegov Al Nasr poražen sa ubedljivih 0:5 od Selte. Bili su to prvi minuti Portugalca u pripremnom periodu. Istina, dok je on bio na terenu, rezultat je bio 0:0, ali izlaskom njega i Marcela Brozovića, te crvenim kartonom u 52. minutu, Al Nasr je doživeo ubedljiv poraz.

Izabrane vesti

Uprkos porazu, Ronaldo je posle meča bio zadovoljan.

„Prvo poluvreme je bilo dobro, dominirali smo. Sudija je u drugom poluvremenu pokvario utakmicu. Znam kakva su pravila ali ipak je u pitanju pripremna utakmica“, rekao je Ronaldo.

Nedavno je u Al Nasr za trenera postavljen Ronaldov zemljak Luis Kastro.  

„Jako sam zadovoljan trenerom i stručnim štabom. Ovo su mi jedne od najzanimljivijih priprema u karijeri. Treninzi su spektakularni i uživam u njima. Samo treba dati vremena treneru da implementira ideje. Nedostajali su nam neki igrači, a treba da nam dođu i još neka pojačanja. Uveren sam da ćemo napraviti dobar posao“.

Iako igra daleko od epicentra fudbalskih dešavanja, tvrdi da je motivisan kao i uvek.

„Uvek imam nešto da dokažem. Kada nemate šta da dokazujete, to je onda znak da ste gotovi. Ja dokazujem da mogu biti primer dugovečnosti i trajanja jer sa 38 i po godina i dalje mogu da uradiim neke bitne stvari. Koje? Golovi, asistencije, kvalifikacije sa reprezentacijom, učešće na EP i da nastavim ono što radim već 21 godinu. I dalje uživam kao na početku. Osećam se dobro i korisno. Rekordi? Igrač sam sa najviše utakmica i golova u reprezentacitovnom fudbalu. Imao i najviše golova u istoriji Lige šampiona. Imam i najbolji procenat golova. Još godinama će morati da me jure“.

Odbacio je mogućnost povratka u evropski fudbal za koji tvrdi da je sve slabiji...

„Evropa? Ta vrata sam zatvorio. Imam već 38 i po godina. Po mom mišljenju, evropski fudbal je dosta izgubio na kvalitetu. Spašava ga samo Premijer liga koja je daleko iznad ostalih. Moja Portugalija ima dobru ligu ali to nije top nivo. Španska liga je sve gora... Siguran sam da se neću više vraćati u evropski fudbal“.

A u američku MLS ligu gde je otišao Leo Mesi?

„Ni tamo. Liga u Saudijskoj Arabiji je jača od američke MLS lige. Ja sam taj koji je otvorio Pandorinu kutiju u Saudijskoj Arabiji i sada svi žele da odu tamo. Setite se da je italijanska liga bila mrtva i onda sam ja potpisao za Juventus i oživeo je. Znam da će i u Arabiji isto da se desi i da će sledeće godine još više dobrih igrača da dođe".

Mediji u Portugaliji tvrde da je upravo Ronaldo zvao reprezentativnog kolegu Otavija iz Porta da mu se priključi u Al Nasru.

„Priča se o mnogim igračima. Ja ne pričam jer nisam agent. Otavio je jedan od 10 ili 15 igrača o kojima se tamo razmišlja, ali još nema nekih velikih vesti. Jasno je da ćemo se pojačati ali ne znam još koja su imena u pitanju“.

Al Nasr je juče dogovorio 30.000.000 evra težak transfer Lansovog veziste Seka Fofane, a sledeća meta je Sadio Mane iz Bajerna.


tagovi

Kristijano RonaldoAl Nasr

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara