Reuters
Reuters

Ronaldo i Taliska prekinuli 60 minuta Al Nasrovog mučenja, politika sprečila fudbal u Iranu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.10.23. | 22:34

Čitavih sat vremena prvak Tadžikistana mučio bogati saudijski klub, a onda su najveće zvezde dokazale klasu

Dosta problema imaju pretrodolarima sklopljeni timovi s Bliskog istoka kako bi slomili otpor značajno slabijih ekipa iz ostatka Azije. Pre nekoliko sedmica propisno se obrukao Al Hilal na startu azijske Lige šampiona odigravši samo 1:1 protiv uzbekistanskog Navbahora, a sada je Al Nasr sve do 60. minuta bio u zaostatku protiv Istiklola iz Dušanbea. Kristijano Ronaldo i Anderson Taliska nisu dozvoli da se se veliki autsajder igra s njihovom reputacijom, pa su dodali gas i slomili rivala u finalnih tridesetak minuta 3:1 (0:1).

Prilično šokantnu prednost gostima doneo je igrač iz Obale Slonovače Senin Sebai. Prvih petnaestak minuta drugog dela još se Istiklol držao, a onda je na scenu stupio Ronaldo. Portugalac je 20 godina nakon debija u evropskoj Ligi šampiona i dalje neumoljiv, a novim golom doneo je egal Al Nasru. Potpuno su se gosti uplašili od tog trenutka, a pad koncentracije u defanzivi iskoristio je Taliska u 72. minutu, kada je ostao sam kao duh u kaznenom prostoru i glavom zatresao mrežu za poptuni preokret. Do kraja je ekscentrični Brazilac dao još jedan gol za potvrdu trijumfa. Al Nasr ima maksimalnih šest bodova iz dva kola, dok je Istiklol ostao na samo jednom.

Izabrane vesti

U drugom duelu Grupe E Persepolis je napravio iznenađenje u iznenadio katarski Al Duhail na gostovanju u Dohi. Nemoćan je bio tim Filipea Kutinja, Majkla Olunge i legendarnog Ernana Krespa (sadašnjeg trenera Al Duhaila) protiv hrabrog iranskog predstavnika, a presudio mu je gol Omida Ališah u 63. minutu.

Dan u Azijskoj Ligi šampiona obeležio je još jedan događaj. Ponovo je politika pobedila sport. Duel iranskog Sepahana i saudijskog Al Itihada odložen je jer su gosti odbili da igraju na stadionu na kom je postavljena statua Kasima Sulejmanija, velikog iranskog heroja koji na duši nosi veliki broj zločina počinjenih nad Jevrejima i Arapima. Ubijen je dronom CIA 2020. godine.

Zvaničnici Al Itihada tražili su od domaćina da ukloni statuu, a kada to ljudi iz Sepahana nisu uradili, Benzema i drugovi odlučili su da se povuku u svlačionicu. Ipak, čini se da su navijači Sepahana pobednici dana. Oni su u jednom trenutku bacali određene predmete prema statui uz povike "ne želimo da politizujemo fudbal".



AFC LIGA ŠAMPIONA – 2. KOLO

Ponedeljak

GRUPA B

Nasaf - Al Sad 3:1 (1:0)

/Nuroloev 29, Amonov 46, 58 - Huhi 83/

Al Šardža - Al Fajsali 1:0 (1:0)

/Marega 20/

GRUPA C

AGMK - Al Kuva 1:2 (0:1)

/Hahnazari 81 - Džasim 2, Tursunov ag 48,

Odloženo: Sepahan - Al Itihad

GRUPA E

Al Nasr - Istiklol 3:1 (0:1)

/Ronaldo 66, Taliska 72,77 - Sebai 44/

Al Duhail - Persepolis 0:1 (0:0)

/Alihšah 63/



tagovi

Kristijano RonaldoAl NasrKarim BenzemaAl ItihadAzijska liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara