Ronaldo kao magnet, Juventus pravi Drim tim! Dolaze još trojica...

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.07.18. | 08:49

Ali, biće i odlazaka...

Juventus je šokirao fudbalsku palnetu transferom Kristijana Ronalda. Staru damu niko nije uzimao za ozbiljnog kandidata kada su počele spekualcije o odlasku Portugalca iz Madrida, a na kraju je uspela ekspresno da završi najveći transfer u istoriji italijanskog fudbala. Podnela je značajane finansijske žrtve zbog toga, ali u Torinu smatraju da vredi...

Međutim, dolazak najboljeg igrača sveta nije tačka na prelazni rok. Juventus želi da napravi Drim tim koji će konačno osvojiti Ligu šampiona. Italijanski velikan je u seriji od pet zaredom izgubljenih finbala Lige šampiona. Zato je doveden Ronaldo i zato planiraju da dovedu još pojačanja za tim koji ne bi trebalo da bude inferioran u odnosu na Real i Barselonu kao prethodnih godina.

Izabrane vesti

Lokalni Tutosport tvrdi da je Ronaldov transfer magnet i za neke druge zvezde da krenu put Italijie iako su bili skeptični povodom dolaska u Torinu italijansku ligu koja je slabija od engelske ili špansake. Ipak, Ronaldov dolazak bi mogao da promeni mnogo toga...

Juventus želi da do kraja letnje pijace dovede još jednog vezizstu, štopera i levog beka. Možda i dvojicu vezista! Naravano, biće i prodaja...

U Juventusu još ne odustaju od ideje da vrate Pola Pogbu. A čini se da ni Francuz, ni Mančester Junajted nemaju ništa protiv. Javna je tajna da je Pogba u lošim odnosima sa Murinjom i da ga je Rajola već nudio drugim klubovima. Čak i Sitiju. Ipak, niko osim Juventusa ne želi da se upušta u skupoceni rizik sa Pogbom. I upravo je novac najveća prepreka za povratak Pogbe u Torino. Junajted ga je platio preko 100.000.000 evra i ne želi da izgubi reviše, a jasno je da je za Juventus to nemoguća granica. Takođe, Pogba u Engleskoj zarađuje 17.000.000 evra godišnje. To je duplo više od onoga što ima do sada najplaćeniji Juventusov igrač Gonzalo Iguain. Ali, posle finansijskih egzibicija za Ronaldov transfer, nije ništa isključeno. Pa ni povratak Pogbe.

Juventusu je potreban i levi bek. Imaju Aleksa Sandra i Spinacolu, ali je prvi namenjen za prodaju, a drugi je teže povređen i odsustvovaće mesecima. Za Sandra postoji interesovanje Mančester Junajteda i Pari Sen Žermena, tako da Juve čeka pravu ponudu. Ako ode Brazilac, Juventusova želja je da ga zameni zemljak i najbolji levi bek na svetu – Marselo. Prijateljstvo sa Ronaldom bi moglo da namami Marsela u Torino, mada to u ovom trenutku ne izgleda realno... Mnogo izvesnije da to budu Mateo Darmijan iz Mančester Junajteda ili Huan Bernat iz Bajerna koji nisu u prvom planu u svojim klubovima, a i ne koštaju mnogo.

Na kraju, Juventusu je potreban i još jedan toper jer će Alegri sigurno menjati formacije i često igrati sa trojicom pozadi. Kjelini i Barzalji su u godinama, tu su još Benatija i novajlija Kaldara. Rugani je već spekovan za Čelsi. Juventusova najveća želja je Dijego Godin, ali ih je Urugvajac već odbio jer on Ligu šampiona napada sa Atletikom. Alternativa je Savić, ali Simeone ne da ni njega ano ne nađe adekvatnu zamenu. Pominju se još maldi De Liht iz Ajaksa, pa čak i naš Nikola Milenković iz Fiorentine. Ali nije nsključeno da Juventus iznenadi sa nekim drugim izborom za štopera.

Dakle, u Torinu čekaju još trojicu. Ali to će značiti i odlaske nekih. Iguain i Rugani idu u Čelsi, na prodaju je Sandro, sigurno odlaze Sturaro i Markizio, Benatiju zove Marselj, dok bi Pjanić mogao da bude prodat Barseloni ili Sitiju jer nije zadovoljan ugovorom u Torinu. Udineze će kupiti Mandragoru i Favili koji su bili na pozajmicama, a očekuje se i novac od prodaje Keana.

Ako svi pomenuti odu, Juventus bi od njihovih prodaja mogao da inaksira minimum 300.000.000 evra.

(FOTO: Action images)


tagovi

Kristijano RonaldoLetnji prelazni rok 2018MarseloDijego GodinPol Pogba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara