©Reuters
©Reuters

Ronaldo u nešto drugačijoj ulozi: Dve asistencije za Al Nasrov povratak na vrh (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.02.23. | 18:46

Leandreu Tavambi poništen gol za preokret Al Tavona

Doveden je da Al Nasru svojim golovima donese titulu, ali smo Kristijana Ronalda ovog petka gledali u ulozi drugačijoj od one koju je imao tokom čitave karijere. U ulozi asistenta. Portugalac u 17. rundi prvenstva Saudijske Arabije protiv Al Tavona nije nastavio golgetersku seriju, ali je timu iz Rijada sa dve asistencije “nacrtao“ put do pobede i vratio ga na lidersku poziciju – 2:1 (1:0).

Očekivalo se da Ronaldo, pošto je u prethodne dve runde spakovao pet komada Al Vehdi i Al Fatehu, niz nastavi i protiv Al Tavona. Ipak, umesto toga, Portugalac je popunio i drugu statističku kolonu koja je u prva četiri meča ostala prazna.

Izabrane vesti

Nije se Ronaldo nikada isticao bogzna kakvim dodavanjima, uglavnom su atraktivni golovi bili njegov zaštitni znak, međutim, u 17. minutu demonstrirao je da ume i da posluži saigrače kao na tacni. Iz prve je poslao dijagonalu sa centra igrališta kojom je presekao odbranu gostiju i uposlio Abdulrahmana Gareba koji je pogodio za vođstvo (gol možete pogledati OVDE).

Da u poslednje vreme teško slama rivale videlo se početkom drugog poluvremena kada je Alvaro Medran, nekadašnji vezista Reala, izjednačio rezultat (gol pogledajte OVDE). Sredinom nastavka umalo da Al Tavon i preokrene, oblio je Rudija Garsiju hladan znoj kada je Leandre Tavamba pogodio u 68. minutu, ali se ispostavilo da se bivši napadač Partizana aktivirao iz ofsajda.

Garsija je potom reagovao izmenama, Al Nasr je zaigrao ofanzivnije, konkretnije, i u 78. minutu ponovo poveo. Neprecizan udarac ka golu Al Tavona Ronaldo je spretno zaustavio istovremeno odloživši loptu za Abdulaha Madua koji ju je spremno dočekao i od prečke poslao u mrežu (gol pogledajte OVDE).

Al Nasr posle 17 odigranih utakmica ima 40 bodova, koliko i Al Itihad i Al Šabab, s tim da je Al Šabab odigrao meč više. Al Tavon je na petom mestu sa 30 poena.



tagovi

Kristijano RonaldoAl NasrSaudijska Arabija 1Al TavonLeandre Tavamba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara