Manuel Lokateli (juventus.com)
Manuel Lokateli (juventus.com)

Rosonero, Neroverde, pa Bjankonero: Lokateli Juveov pet godina od golčine Bufonu

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.08.21. | 20:19

Predviđala mu se blistava budućnost u Milanu, sada su u planu trofeji sa Starom damom

Rosonero, pa Neroverde i konačno Bjankonero. Manuel Lokateli je i zvanično postao fudbaler Juventusa u kojem će prvobitno provesti dve godine na pozajmici pre nego što bude otkupljen - međutim, nema dileme da je budućnost novopečenog evropskog šampiona sa selekcijom Italije, u Torinu.

Saga je tralaja čitavog leta, a mladi vezista stigao kao drugo pojačanje Juventusa ovog leta, posle talentovanog Kaja Žorža iz Santosa. Ne računamo Lokatelijevog kolegu po poziciji Vestona Mekenija koji je stigao pre godinu dana, ali nedavno zvanično otkupljen. Za Žorža je plaćeno simbolično obeštećenje od 1.500.000 evra, dok je Lokatelijeva formula znatno komplikovanija i zahteva mnogo više novca.

Izabrane vesti

Juventus će prvo platiti 5.000.000 evra za pozajmicu, a potpom 30.000.000 za otkup čim u drugom delu sezone 2022/23 osvoji prvi bod u prvenstvu. Ključna stvar za Juventus je da će isplatu Lokatelijevog transfera moći da rastegne na duži vremenski period i da sada ne mora da plati mnogo.

Lokateli je prethodno potpisao fiktivni produžetak ugovora sa Sasuolom, pošto mu je doskorašnji isticao u leto 2023 - Sve u cilju da bi Juve mogao da ga otkupi. Sasuolo se je napravio i zalog za budućnost budući da mu sleduje između 10 i 20 posto novca od potencijalnog narednog transfera.

Bljesnuo je i široj italijanskoj i evropskoj javnosti zapao za oko oktobra 2016. kada je bombom u derbiju Milana i Juventusa pocepao mrežu Đanluiđija Bufona, doneo pobedu timu sa San Sira i najavio blistavu budućnost u dresu Rosonera. Sudbina je režirala drugačiju priču. Zatvorena vrata na severu Italije, novo rođenje u Sasuolu, te odlazak u klub koji je u poslednjoj deceniji gospodario Serijom A. Pokušaće da mu pomogne da se vrati na tron.



tagovi

JuventusManuel Lokatelimanuel lokateliletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara