Đorđe Despotović, © MN Press
Đorđe Despotović, © MN Press

Rostov ponudio Despotoviću 700.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.05.20. | 19:04

Srpski špic izvesno ostaje u Rusiji

Kako god da se završi ova sezona, čini se neminovnim da Đorđe Despotović i u narednoj igra u Premijer ligi Rusije. Najveća je dilema – gde.

Srpskom napadaču ovog leta ističe ugovor sa Orenburgom i izvesno je da ga neće produžiti, jer je pokazao da je spreman za iskorak u karijeri, bolju sredinu, ambiciozniji klub, juriš za trofeje i(li) evropsku ulaznicu, umesto borbe za opstanak. Najpre se pojavila informacija da će status slobodnog igrača pokušati da iskoristi CSKA i dovede ga u Moskvu za platu od 1.200.000 evra po godini. Ubrzo su Armejci demantovali takve nagoveštaje, mada je pitanje da li time žele da sačuvaju mir u svlačionicu u finišu aktuelnog prvenstva (nastavlja se 21. juna) ili stvarno nisu zainteresovani za povremenog reprezentativca naše zemlje.

Izabrane vesti

Ako nije CSKA, ima ko jeste. U trku za potpis Đorđa Despotovića uključio se još jedan ruski klub. U pitanju je Rostov sa Dona, na čijoj klupi sedi čuveni Valeri Karpin. Interesantno je da su vest o interesovanju Rostova objavili mediji iz Kazahstana, gde je Despotović ostavio trag igrajući za četiri ekipe: Kairat, Astanu, Tobol i Žetisu. Štaviše, navodi se da je Rostov spreman da plati 28-godišnjeg centarfora 700.000 evra po sezoni. Značajno manje nego CSKA, a opet – kako primećuju u Kazahstanu – to je realnija suma novca za golgetera njegovih kvaliteta.

Despotović je pre prekida sezone na 22 utakmice dao devet golova, a ako ne bude ništa od Rusije, možda bude od Turske, odakle stižu nagoveštaji da ga je kontaktirao Trabzon.



tagovi

Rostov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara