©Facebook/ŽFK Spartak
©Facebook/ŽFK Spartak

Rozengor ipak prejak za Spartak

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.10.23. | 17:07

Fudbalerke subotičkog kluba izgubile su od prvakinja Švedske u prvoj utakmici druge runde kvalifikacija za Ligu Šampiona (2:1).

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Subotice)

Plasmanom među 22 najbolja tima Spartak je ispunio cilj u Ligi Šampiona, ali su se uprkos tome fudbalerke nadale pobedi u ovom susretu imajući u vidu da - po novom sistemu takmičenja - nikada nisu bile bliže grupnoj fazi. Rozengor je u Bačku Topolu stigao kao favorit, ali se ne može reći da je bio dominantan protivnik, te je rezultat 1:2 idealan pokazatelj situacije na terenu - da su samo za gol i bile bolje.

Izabrane vesti

Dobro su Golubice otvorile utakmicu, imale su loptu u svojim nogama, ali nisu uspevale da probiju dobro postavljenu odbranu Rozengora, što je ubrzo rezultiralo kaznom. Iz prve opasne situacije gošće su došle do prednosti . Nakon dobro izvedenog kornera najbolje se snašla Karolina Seger, odvojila se od svog čuvara i dovela Rozengor u prednost. Pomenuta fudbalerka je uz Olivu Šloug bila deo reprezentacije koja je na nedavno održanom Svetskom Prvenstvu osvojla bronzanu medelju.

Mogle su Šveđanke i da dupliraju prednost, Kadovaki je imala situaciju "jedan na jedan" sa golmankom Spartaka, ali je šutirala pored gola. Nisu se Subotičanke predavale, bile su uporne, posebno se isticala Živana Stupar koja je bila apsolutno dominantna po levoj strani. Srediom prvog dela igre konačno su uspele da uđu u dobru priliku, ispala je odbrana gostujuće ekipe što je znala da uz malo sreće iskoristi Željka Belovan i tako dovela svom timu izjednačenje.

U drugom poluvremenu Subotičanke, svesne težine utakmice, nisu oklevale te su krenule dosta ofanzivnije. Vredi izdvojiti priliku Tijane Filipović koja je imala dobru šansu za pogodak, uputila je šut sa poludistance, ali nije bilo većih problema za Kumigs. Sa druge strane fudbalerke Rozengora kao da su čekale da se protivnice umore kako bi one nametnule svoju igru u čemu su i uspele. Spartak se povukao na svoju polovinu, prepustio inicijativu gošćama koje su to znale da iskoriste. Igrao se 64. minut kada se Larson našla pred praznim golom i šutirala, ali je Abigel Ostrem spasila Spartak. Međutim nedugo posle te situacije uspele su Šveđanke da stignu do zaslužene prednosti, a strelac je bila Ria Oling za konačnih 2:1. U samoj završnici susreta primetno je bilo, neukosno je reći, "pristrasno" suđenje sudijske četvorke iz Belorusije u korist gostujuće ekipe.

Revanš utakmica je na programu 18. oktobra u Malmeu. Pobednice ove faze susreta plasiraće se u grupnu fazu, među 16 najboljih ekipa.

PIŠE: Oliver Nagel

        UEFA LIGA ŠAMPIONA ZA ŽENE , PLEJ-OF RUNDA

ŽFK SPARTAK SUBOTICA – FK ROZENGOR 1:2 (1:1)

/Belovan 28. – Seger 9, Oling 72 /

Bačka Topola

Stadion: TSC ARENA , Bačka Topola

Glavni sudija: Volha Blockaja

ŽFK SPARTA (4-3-3): Škandro - Vučković, Belovan, Slović, Ostrem - Hansen, Ilić, Gajić (od 88. Marković) – Stupar, Filipović (od 72. Ćirić), Boaduva (od 72. Baka)

FK ROZENGOR (3-4-3): Kumings – Obaze, Berlglud (od 38. Larson), Arnadotir - Oling, Janson (od 80. Braun), Seger, Vik – Anderson (od 80. Knak), Kadovaki, Šloug (od 80. Bredgard) 


tagovi

ŽFK SpartakLiga šampiona za žene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara