Fudbaleri Rome bez plate do kraja sezone

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.04.20. | 16:01

Ukoliko se prvenstvo nastavi, igrači su dogovorili plan isplate na osnovu ostvarenih rezultata

Zbog prekida sezone i nemogućnosti da steknu bilo kakve prihode, klubovi širom sveta su se odlučili da fudbalerima ne isplate deo mesečnih primanja u narednim mesecima, ali je Roma otišla i korak dalje. U dogovoru sa igračima i stručnim štabom, rimski klub im do kraja sezone neće isplaćivati mesečne plate što je potez kakav je dosada povukao samo još Juventus. Bez vremenskog okvira da li će se i kada prvenstvo u Seriji A vratiti, fudbaleri Vučice, trener Paolo Fonseka i njegov stručni štab dogovorili su se da se odreknu plata za mart, april, maj i jun. Uprava kluba takođe će podneti “žrtvu“.

Igrači će tako nadoknaditi plate drugim zaposlenima u klubu koji su postavljeni na sistem socijalne sigurnosti italijanske vlade kako bi ih osigurali da primaju redovne mesečne prihode.

Izabrane vesti

Izvršni direktor Rome, Gvido Fienga, rekao je:
“Uvek govorimo o jedinstvu u Romi, a time što su se odrekli svojih plata do završetka sezone, igrači, trener i njegovo osoblje dokazali su da smo smi zajedno u ovome.“

Iz kluba dodaju da su, ukoliko se sezona nastavi, igrači i treneri dogovorili plan isplate na osnovu uspeha koje klub zabeleži do kraja.
“Pišemo kako bismo izrazili podršku klubu za sve što čini u ovom periodu poteškoća izazvanih korona virusom. Mi igrači smo spremni da igramo što je pre moguće, dajući maksimum da postignemo ciljeve, ali takođe shvatamo da sve to neće biti dovoljno da se suočima sa ekonomskim posledicama trenutne vanredne situacije. U nadi da ćemo učiniti nešto što će pomoći klubu da bolje pokrene projekat koji svi delimo, nudimo ovaj finansijski predlog. Takođe potvrđujemo svu našu podršku inicijativama AS Rome za pomoć onima koji se nađu u teškoj situaciji zbog virusa. Napred Roma!“, navodi se u pismu fudbalera Rome.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara