Andre Onana (Reuters)
Andre Onana (Reuters)

Ruka ruci na 55.000.000: Onana ide na Old Traford, Inter dovodi dva golmana

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.07.23. | 01:18

Samo još sitni detalji i potpis dele kamerunskog golmana od Mančester Junajteda, a Nerazuri zamene traže u Ukrajini i Nemačkoj

Ima već dobre tri nedelje otkako je Mančester Junajted naciljao Andrea Onanu kao naslednika Davida De Hee. Samo se u to vreme još pregovaralo sa Špancem da li će potpisati novi, novčano znatno slabiji ugovor na Old Trafordu. U međuvremenu era Španca na Teatru snova ipak je završena, a kako stvari stoje novo poglavlje istorije kao prvi golman Crvenih Đavola počeće da piše Andre Onana.

Interova početna potraživanja iznosila su 50.000.000 evra, u međuvremenu, nakon što je odbijeno Junajtedoih 45.000.000 bez bonusa, porsasli su apetiti Bepea Marote koji je podigao cenu na 60.000.000, a rukovanje je palo na sumi od fiksnih 50.000.000 i potencijalnih 5.000.000 kroz bonuse. Posao koji bi, prema naslovni Gazzette dello Sport trebalo da otvori vrata Meace Romeluu Lukakuu.

Izabrane vesti

Dakle, glavni uslov u vidu visine obeštećenja je utanačen. Večeras su predstavnici sve tri strane sastančili u restoranu Botinero, čiji je vlasnik Havijer Zaneti i radili na definisanju sitnijih detalja oko dinamike isplate i na šta će se konkretno odnositi bonusi. Ali sada je već sasvim izvesno da se Onana uskoro seli u crveni deo Mančestera. I Đanluka Di Marcio je Inter prodao Onanu.

Ispostavio se Kamerunac kao jedan od najboljih poteza sportskog sektora Nerazura u novijoj istoriji budući da je prošlog leta, posle godinu dana čekanja, ulovljen kao slobodan igrač, a da će uskoro izrasti u četvrtu najveću prodaju u istoriji kluba sa Meace kojem je sjajnim odbranama pomogao da zaigra u finalu Lige šampiona.

Pitanje je dana kada će Onana biti predstavljen kao novi čuvar mreže Crvenih đavola, a Inter se već bacio na dovođenje zamene... I to ne jedne. Uz Onanu koji odlazi, već su ispraćeni veterani Samir Handanović i Aleks Kordaz. Jonuc Radu (26) i Filip Stanković (21), će izvesno ponovo biti poslati na pozajmice, jer je u redove Intera iz Gubija stigao najbolji golman Serije C i nekadašnje dete kluba Rafaele Di Đenaro (29) projektovan da bude treći golman. A Interove glavne mete su Bajernov Jan Zomer i Anatolij Trubin iz Šahtjora.

Ukrajinac je već dao zeleno svetlo Nerazurima da je voljan da se preseli na Apenine, a Rudarima će biti ponuđeno 10.000.000 evra uz bonuse. I pitanje je da li će to zadovoljiti apetite Šahtjora budući da je Trubin najtalentovaniji ukrajinski golman sa tržišnom vrednošću od 22.000.000 evra.

Što se tiče Zomera, Inter će sa Bajernom pokušati da ispregovara manju cenu od one koja stoji u izlaznoj klauzuli, a to je 6.000.000 evra. U italijanskom klubu veruju da će im pomoći dobri diplomatski odnosi sa Bavarcima.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023InterAndre OnanaJan ZomerBajern MinhenMančester Junajted

Obaveštavaj me

Inter
Bajern
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara